Hírek

2005.06.11. 06:47

Ma éjszaka fejek hullanak

Nyíradonyban, szinte hazai pályán léphet kötelek közé a „Hóhér”, aki egy igazi kollégával, a „Fejvadásszal” találkozik.

Hegyi Áron

[caption id="" align="alignleft" width="160"] Nagy János a nyíradonyi gálán nem teszi kockára az IBC világbajnoki övét, Romanovics ellen csak a hírnév a tét
[/caption]Rácz Félix, a Felix Promotion főnöke figyelmes ajándékkal kedveskedett Nagy Józsefnek. A Hóhér becenevet viselő hajdúhadházi bunyós szinte hazai ringben, Nyíradonyban szerezheti meg a WBA (Boksz Világszövetség) kisvilágbajnoki övét. Ebben a dél-afrikai Andile Tshongolo próbálja megakadályozni, akit szakmai körökben csak a sokat sejtető pretoriai Fejvadász jelzővel illetnek. Nagy József az IBF (Nemzetközi Boksz Föderáció) váltósúlyú nemzetközi bajnoki címét legutóbb Tapolcán védte meg az angol Dean Walker ellenében.

A videós elemzések megmutatták, Tshongolónak nagyon jó bal keze van, gyors, és a felütései kifejezetten veszélyesek. A helyzetet csak tovább rontja, hogy hatalmas ütőereje van. Nagy Józsefet persze nem olyan fából faragták, hogy megijedjen egy ilyen meccs előtt. „A felkészülésem százszázalékosan sikerült, elkerültek a sérülések. Számítok a 12 menetes küzdelemre, de ha nem muszáj, akkor nem fogom végigbokszolni a meccset.”

Már a taktika is kész van, ami bevált Walker ellen, azon nem változtattak: „Sokat kell mozognom törzsből, és kezdésként hármas balegyeneseket kell kilőnöm. Először a testet kell bombáznom, aztán, ha lentebb viszi a fedezékét, akkor majd kap a fejére. Úgy gondolom, a hatodik-nyolcadik menetre már el fog fáradni, és ha lehetőségem lesz, majd beindulok”. És ha a Hóhér egyszer meglengeti a pallost, akkor ott fejek hullanak...

Nagy János a WBO listáján az első, míg a WBA ranglistáján a második

Nagy „Csonttörő” János ezúttal egy nyolcmenetesre tervezett felhozó mérkőzésen lép szorítóba a nyíradonyi gálán. Az IBC nagypehelysúlyú világbajnoka utoljára május 7-én bokszolt, amikor sikerrel védte meg övét a tanzániai Saif Chiddy ellenében. Ezúttal nem az öv, csak a presztízs lesz a tét az orosz Jurij Romanoviccsal szemben. Csonttörő kemény ellenfelet kapott a felhozó mérkőzésre, az orosz bunyós ugyanis eddigi tizenhat profimeccséből tizenötöt megnyert. Jó hír, hogy Nagy János a WBO világranglistáján az első helyen áll, míg a nevesebb WBA-nál a második, ahol csak a mexikói Erik Morales előzi meg.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!