Hírek

2005.06.23. 00:00

Kétszázmilliós beruházás a Jahn Ferencben

Jelentős fejlesztésekkel korszerűsödött a Jahn Ferenc Dél-pesti Kórház és Rendelőintézet. Az elmúlt hónapokban felújították a kórtermeket, átköltöztették a belgyógyászatot, és új műszereket vásároltak.

Kiss Gergely

– Ötvennyolc betegszobában alakítottunk ki fürdőszobákat – mondta a lapunknak Gerő Gábor, az intézmény főigazgatója. – Jövőre már minden kórteremben lesz zuhanyzó és vécé. Az eddig használt központi fürdőhelyiségekben orvosi szobákat, kezelőket és raktárakat hoztunk létre. Szintén megszépült az E épület egyik szárnya. Kicserélték a burkolatokat, átfestették a falakat. A csepeli telephelyről ide költöztették a kilencven ágyas belgyógyászatot.

A munkálatok az Ady Endre utcai rendelőintézetet is érintették. Ennek köszönhetően ezentúl egy tornaterem is segíti  a mozgásszervi bajokkal küszködő betegek felépülését. Ezen kívül felújították a betegszállító liftet, korszerűsítették a gépészeti berendezéseket, és megépítették a tisztiorvos által is szorgalmazott veszélyeshulladék-tárolót. A rendelőintézetben egy új beteghívó és egy elektronikus betegtájékoztató rendszert is üzembe helyeztek. A beruházás 270 millió forintos költségéből 250-et a főváros, 20 milliót az intézmény biztosított. – Hamarosan indul a csepeli kórház átalakítása is – mondta Gerő Gábor. – A költségeket a főváros fedezi. Első körben 210 millió forint áll majd rendelkezésre. A teljes beruházás megvalósításához azonban még 400 millió forintra lesz szükség.

Halottcsere

Emlékezetes, tavaly év végén idős emberek holttestét cserélték el a Jahn Ferenc kórházban. Az ügyben lezajlott belső vizsgálat szerint szándékosság állt a háttérben. A házi nyomozás három főre szűkítette a lehetséges elkövetők körét, de mindannyian tagadták bűnösségüket.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!