Hírek

2005.06.22. 00:00

Hordóba betonozták és a Dunába dobták a testet

Leszámolásnak tűnő bűncselekmény pere kezdődött tegnap a Fővárosi Bíróságon. Vezér Tibort és két társát nyereségvágyból elkövetett emberöléssel vádolja az ügyészség.

Szemán L.

A vádirat szerint az elsőrendű vádlott, Vezér Tibor és a későbbi áldozat barátok és illegális autókereskedők voltak. A barátok azonban összevesztek, a vádirat szerint a pénzen, és Vezér elhatározta, hogy megöli üzlettársát. Egy mesével az egyik budapesti benzinkúthoz csalta, majd beültette maga mellé az autójába. Elindultak az M0-s körgyűrűhöz. Ott Vezér egy elhagyott helyre hajtott, és amikor egy földútra értek, lelassított. A vádirat szerint Vezér menet közben egy engedély nélkül tartott pisztollyal kétszer fejbe lőtte barátját, aki azonnal meghalt. A holttestet a Duna mellé szállította, ahol egy kihalt helyen a másodrendű vádlott, Sz. István és a harmadrendű vádlott, O. Milán segítségével bebetonozta egy vastartályba. A tartályt Vezér a Dunába dobta, áldozata iratait elégette, és az autót, amelyben barátját megölte, egy ismeretlennek eladta. A bebetonozott testre egy horgász bukkant rá. A nyomozók, miután megállapították az áldozat kilétét, két hét alatt eljutottak a vádlottakhoz. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!