Hírek

2005.06.13. 00:00

Hóhér pallosa, és Vipera marása győzelmet ért

Kiváló meccseket és teljes magyar sikert hozott a Felix Promotion szombati előadása.

Hegyi Á.

[caption id="" align="alignleft" width="145"] Hóhér nem kegyelmezett
[/caption] Nagy Hóhér Józsefnek, a WBA középsúlyú kisvilágbajnoki címéért kiírt mérkőzésen a dél-afrikai Andile Tshongolo akart megálljt parancsolni. A hajdúhadházi bunyós már az első menetekben világossá tette, hogy nemcsak erősebb, hanem jobb bokszoló is riválisánál. A harmadik menetben mindezt egy jobbhoroggal nyomatékosította, amitől Tshongolo kis híján orra esett. A negyedik menetben Hóhér újból leütötte ellenfelét, míg az ötödik felvonásban előkészítette a kivégzést. A hatodik menetben egy balegyenes-jobbhorog kombináció képében utol is érte a vég Tshongolót, a mérkőzésvezető, leléptette a dél-afrikait.

Nagy Csonttörő János, az IBC nagypehelysúlyú világbajnoka, nyolcmenetesre tervezett felhozó mérkőzésen lépett szorítóba az orosz Jurij Romanovics ellen. Az orosz kellemetlen stílusa és taktikus bunyója alaposan megnehezítette Csonttörő dolgát. Romanovics még menetet is nyert világbajnokunk ellen, de a bírák egyhangúan a magyar bunyóst hirdették ki győztesnek.

Kovács Vipera Attila „halálos” marását ezúttal az argentín Aladino Alanis szenvedte el. A WBA nemzetközi bajnoki címéért zajló csata harmadik menetben egy kombináció padlóra küldte Alanist, aki hiába állt fel, látszott, nem nagyon tudja, hol van. A főbíró leléptette az első kiütését elszenvedő argentínt.

Tyson végleg visszavonul

Feltehetően utoljára és véglegesen visszavonult Mike Tyson, a valaha volt legfiatalabb nehézsúlyú világbajnok. Iron Mike azt követően döntött önmaga nyugdíjazása mellett, hogy vasárnap hajnalban a hatodik menetben kiütötte őt a nem túl nagynevű Kevin McBride. Tyson aligha búcsúzik könnyű szívvel, és nem elsősorban azért, mert mindennél jobban szereti a bokszot. A megélhetéséért aggódik, most is csak a pénz miatt lépett ringbe.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!