Hírek

2005.06.27. 05:50

Hajóval a Ligetbe, csúszda a sikló helyén

jónás józsef

Rendben van, elismerem, nem vagyok olcsó. Azt is gondolom, a minőséget meg kell fizetni. Hát ezért ajánlom magam a Fővárosi Önkormányzat figyelmébe. Hozzátéve: egyetértek vele, hogy Budapest nyerje el az Európa Kulturális Fővárosa 2010 címet. Nos, akkor jöjjön a biznisz, mert afféle hátborzongató és eszement ötleteim nekem is vannak, mint amit a pályázat kapcsán a városházán papírra vetettek.
Szóval, ha víz, hát legyen víz! A sikló helyére egy óriáscsúszdát álmodtam meg, ahonnan a vizes gatyás turistahad átsétálhat a Duna alatti üvegalagúton. Néhány lépés, és az Andrásssy út közepén kialakított vízi pályán szárnyashajóval elmehetnek a Hősök terére. Ott egy lift leviszi a hajót a Városliget alá. Ott jön a csoda: az egész liget körbejárható, és az üvegtetőn át bámulhatja mindenki a fák gyökereit, a Vajdahunyad várának alját és mindent.
A Dunát a Szentendrei-szigettől a Csepel-sziget végéig befedem. Hosszában. A Gellért-hegyi víztározóban vízilabda-mérkőzéseket és műúszóversenyeket rendezek. Nem csak a Citadellát töltöm meg vízzel, a Parlament gyermekmedence lesz. És mi lesz a városháza? Homokozó.
A pénzt pedig kérem a bankszámlámra. Ez komoly!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!