Hírek

2005.06.27. 06:01

Háború vagy segítség?

BAMA

– A kormány már három éve háborút folytat a fiatalok ellen – mondta a hét végén Szijjártó Péter, a Fidelitas elnöke. Az ellenzéki politikus a kabinet ifjúságpolitikáját bírálva kijelentette: a diákhitel kamata a szocialista ígéretek ellenére kilencről tizenkét százalékra emelkedett, az otthonteremtés pedig fészekrakássá minősült vissza. Szijjártó Péter szerint többek között a „gazdag miniszterek, gazdag miniszterelnökök gazdag gyermekeinek” van csak esélyük arra, hogy eljuthassanak az egyetemig.

– A kormány a közeljövőben beindítja a fiatalokat támogató „Start” elnevezésű programot – jelentette be ugyanakkor Szitka Péter, a Fiatal Baloldal elnöke. Szitka szerint a Fidelitas elnöke vagy aludt vagy külföldön volt, amikor a kormány ösztöndíjat emelt és bevezette a fészekrakó programot. Szitka Péter úgy vélte, Szijjártó számára az ifjúságpolitika csak ürügy ahhoz, hogy újabb sajtótájékoztatót tartson, amikor „a botránypolitikából már kifogyott, és éppen nem talál hozzá megfelelő témát”.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!