2005.06.18. 00:00
Gyümölcsleves szendvics a'la Straub
[caption id="" align="alignleft" width="320"] A művészek egy-egy saját recepttel gazdagították a megjelent könyvet
[/caption]Hogyan főznek a fővárosi művészek, mi a kedvencük – tette fel a kérdést a Reggel. – Egyik kedves fogásom a gyümölcsleves szendvics – válaszolja Straub Dezső. Az ismert színész értetlen tekintetünket látva kis hatásszünet után kiböki, ez nem más, mint két híg előétel között egy szárnyasétel. Lórán Lenke mindehhez hozzáteszi, az ő rakott húsos puliszkáját nem múlja fölül semmi.
Nyertes Zsuzsa éppen Rátonyi Hajnal egyik nyálcsorgató receptjét mondja föl, mire Straub Dezső szerényen hozzáteszi, ő valójában nem is tud főzni. Ami azért hat különlegesen, mert Ritter P. Tiborral együtt ő jegyzi a Sztárkonyha – Sültek és sületlenségek a művészvilágból című legújabb könyvet.
A napokban megjelent gyűjtemény többek között Rátonyi Hajnal, Mikó István, Schell Judit valamint Gregor Bernadett receptjeit és étkezésekhez kapcsolódó történeteit vonultatja föl. De helyet kapott a lapokon Kárászi Szilvia, Tahi Tóth László, Dömsödi Gábor és Koltai Róbert is.
Megtudhatjuk, hogy Schell Judit imádja az édességet, továbbá az is kiderül, hogy Gregor Bernadett miért unt rá a kakaspörköltre. Mikó István az olvasók elé tárja, miként etettek meg vele hat kacsacombot egy forgatáson, és jót derülhetünk a Bodrogi féle dupla lecsó történetén is. De Pécsi Ildikó odaégett krumplifőzeléke is mosolyt csalhat arcunkra. A kötetet ínycsiklandó fotók körítik.