Hírek

2005.06.20. 00:00

Félmillió facsemete a Tátra feltámasztására

Csaknem három és fél millió koronát gyűjtött össze a szlovákiai Magyar Koalíció Pártja (MKP) a természeti katasztrófa sújtotta Magas-Tátra kárainak helyreállítására. A pénzt szombaton, Csorbatón a párt elnöke, Bugár Béla adta át a tátrai közbirtokosok képviselőinek.

BAMA

Az MKP a Magas-Tátrán tavaly végigsöprő orkán pusztítása után indított gyűjtést, hogy segítse a kétharmad részben letarolt Tátrai Nemzeti Park (TANAP) több mint hárommillió köbméter kidöntött fájának kitermelését, és az erdők újratelepítését. Az akciót a 98 százalékban Mol Rt.-tulajdont képező legnagyobb szlovákiai olajfinomító, a Slovnaft Rt. is támogatta, amely a Mollal együtt, magyarországi és szlovákiai töltőállomásokon 180 ezer jótékonysági matricát adott el. A matricák ára mintegy félmillió facsemete megvásárlására elegendő. A 3,4 millió korona összegyűjtéséhez jelentős összeggel járult hozzá a Szlovákiában jelen- levő OTP, több nagyvállalat és Révkomárom városa is. Az összegyűjtött pénzt jelképező utalványok átadásakor Bugár Béla, az MKP elnöke és a párthoz tartozó tárcavezetők, Miklós László környezetvédelmi, Simon Zsolt mezőgazdasági miniszter jelképesen elültette az első facsemetéket.  

-->

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!