Hírek

2005.06.10. 06:38

Felháborító! Nyílt terepen égetnek gumit!

Olvasónk panaszolja: egy cég gumit égetett az udvaron. Szólt a rendőröknek, a tűzoltóknak, az önkormányzatnak. Rosszallja, hogy nem közlik vele, mit intéztek.

BAMA

A kedves olvasó jól tette, hogy értesítette a hatóságot a történtekről. De mint bejelentő ennél többet nem tehet – mondták a dr. Magyar György és Társai Ügyvédi Irodában. Érzelmileg persze érthető, ha buzgó állampolgárként kíváncsi rá, sikeresen telefonált-e az illetékeseknek. Ő azonban nem sértett, így a hatóság nem köteles őt tájékoztatni az eljárásról. Ha a rendőrség vizsgálatot indított, az eredményes intézkedés érdekében nem közölhet arról információkat. A sértettet is csak arról tájékoztatják egy-egy ügyben, ami őt közvetlenül érinti – tette hozzá a jogi szakember.

A hölgy szubjektíve természetesen érezheti magát sértettnek, hiszen a gumiégető cég által szennyezett környezet valóban mindannyiunké. De gondoljunk csak bele, mi lenne, ha egyszerre mondjuk két-háromszáz ember érdeklődne a rendőröknél vagy a tűzoltóknál, hogy hol tart az eljárás. Az olvasó megnyugodhat, ő minden tőle telhetőt megtett. Azt már az ügyben illetékesek döntik el, indítanak-e vizsgálatot. A céget környezetkárosításért feljelenthetik, szabálysértési eljárást indíthatnak ellene. Alaposan meg is bírságolhatják.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!