Hírek

2005.06.21. 00:00

Értesítenek és felfüggesztik a bankkártyákat

Azok a Mastercard vagy Visa bankkártya-tulajdonosok, akiket még nem hívott fel telefonon a bankjuk, megnyugodhatnak, hogy őket nem érintette az atlantai hackertámadás. Pénzük biztonságban van. Mint ismert, negyvenmillió hitelkártya tulajdonosának adatai kerültek veszélybe világszerte.

K. E.

A magyarországi bankok, amint értesültek a két nemzetközi kártyatársaságtól a támadás tényéről, minden egyes elvileg érintett ügyfelüket értesítették erről. Ahhoz, hogy elvileg kik érintettek, a bankok a kártyatársaságoktól kapták meg a bizalmasan kezelt információkat. Vagyis először beazonosították a támadásnak kitett kártyatípusokat, majd az ügyfeleket. Ezt követően az ügyféllel egyeztetve kicserélték a kártyát és/vagy módosították a kártyához kapcsolódó biztonsági kódokat.

Akiket telefonon nem sikerült a bankoknak azonnal elérniük, azok levelet kapnak – tudtuk meg –, de kártyájukat addig is felfüggesztette a bankjuk. Ez utóbbi persze némi bosszúságot okozhat mostanában azoknak, akik nem kaptak értesítést, és csak amikor fizetni szeretnének a bankkártyával, derül ki, hogy – saját érdekükben ugyan – le van tiltva. Magyarországon lapzártánkig az érintett kártyákkal sehol nem kíséreltek még meg visszaélést. 

K. E. -->

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!