Hírek

2005.06.24. 00:00

Erdei újabb címvédés előtt

A világbajnok Erdei „Madár” Zsolt (31) gőzerővel készül az egy hét múlva esedékes, újabb világbajnoki címvédésére, miközben kihívója, Mehdi Sahnoune (29) a nyomozókkal „bokszol”…

Árvay Sándor

[caption id="" align="alignleft" width="138"] Madár mintha azt mutatná, nincs esélye a francia Mehdi Sahnoune-nak
[/caption]A Le Monde című párizsi napilap hírül adta, hogy a francia rendőrség több profi öklöző környezetében kutakodik, illegális teljesítménynövelő szerek használata miatt vizsgálódnak. Nem történt még vádemelés az ügyben, de a lap úgy tudja, képbe került a Starvision nevű gyógyszergyártó cég is, melynek egyik vezetője szoros családi kapcsolatban áll az Erdeit tetemre hívó Mehdi Sahnoune klubjával. Egészen pontosan: a bokszoló egyik menedzserének felesége dolgozik a gyógyszeres cégnél.

Rájár a rúd az ismert francia promóter testvérpárra, hiszen Louis és Michel Acaries nemrégiben adócsalás gyanúja miatt keveredett bajba és volt kénytelen új néven új céget alakítani. Ettől persze a korábbi WBA-bajnok Sahnoune még patyolattiszta lehet, ám aligha tud nyugodt körülmények között a mérkőzésre készülni akkor, ha a háttérben a nyomozók motoszkálnak… Legyen ez persze a francia bunyós gondja.

A „Kounet” (külvárosi fickó) becenévre hallgató, meglehetősen zűrös magánéletű, sok kikötői balhét átélt marseille-i öklöző a ringben elég következetes, eddigi 31 profi győzelme közül 27 kiütéssel ért véget. Egyetlen vereségét 2003-ban szenvedte el Silvio Brancótól, a 11. menetben leléptették. A szakemberek szerint az alacsony termetű Sahnoune legnagyobb fegyvere az ütőereje, ugyanakkor védekezése, erőnléte, állóképessége (a rendszeres éjszakai mulatozások miatt is) meglehetősen sok kívánnivalót hagy maga után. Erdei Zsolt (22-0-0; 13 K. O.) már három alkalommal védte meg sikerrel világbajnoki trónját, mindannyiszor pontozással diadalmaskodott. Jövő szombaton a hamburgi Color Line Arénában Madár ismét ringbe száll. Hetekig a türingiai erdőben lévő zinnowitzi edzőtáborban készült, a meccs előtti időszakot viszont már ismét a megszokott hamburgi környezetben töltötte.

– Zsolt kitűnő formában van. Nagyon elégedett vagyok vele – mondta edzője, Fritz Sdunek mester. – Az utolsó napokban az a litván Michailenko lesz az edzőpartnere, aki nemrég a veretlen Kai Kurzawát győzte le. Az erős edzőtársak ellen lehet a legjobban felkészülni a címvédésre… A július 2-án, jövő szombaton esedékes hamburgi gála fél hétkor, az RTL Klub televíziós adása pedig este fél tizenegykor kezdődik. A műsorban Madár világbajnoki döntője mellett Balzsay Károly hat menetre tervezett nagyközépsúlyú felhozó mérkőzését is megtekinthetik majd a nézők.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!