Hírek

2005.07.01. 00:00

Elkészült a bérlakásépítés programja

B. J.

Öt pillérre épül információink szerint a kormány bérlakásprog-ramjának tervezete. Ha megvalósulnak az elképzelések, az idén és jövőre 150-200 milliárd forint értékben kezdődhetnek.
Bérlakás-fejlesztési hitelprogram indul az önkormányzatok számára, 60 milliárdos kerettel. Bérlakás-befektetési alap révén tőkét vonnak be a bérlakásszek-torba. Vállalkozói bérlakásépítés ösztönzése: a gyors indulás érdekében a vállalkozók, gazdasági társaságok, nonprofit szervezetek továbbra is felvehetnék az államilag támogatott lakáshiteleket, de ezen felül egyéb állami támogatásban nem részesülhetnének. Kistelepülések támogatása is szerepel a program prioritásai között.
Halasztott értékesítésű bérlakások konstrukciója az utolsó eleme a kormány tervezett bérlakásprogramjának. Ebben az úgynevezett lakástársaságok – amelyeknek tagjai bankok, magánbefektetők, kivitelező cégek lehetnek – maximum 15 évig bérlakásként üzemeltethető lakásokat építenek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!