Hírek

2005.06.06. 00:00

Eladják az egyetlen Hungexpo-papírt?

BAMA

A Hungexpo Rt. többségi tulajdonosa április végén a Demján-csoport és a francia GL Events alkotta konzorcium lett. A 37 hektáros vásárváros 77 százaléknyi részvénycsomagját az ÁPV Rt. hirdette meg. A kisebbségi részvényeken Kőbánya és a fővárosi önkormányzat osztozkodik. A tizedik kerületnek tizennyolc százaléknyi részesedése van, amit 1,8 milliárd forintért szeretne értékesíteni. A főváros egy, azaz egy darab törzsrészvényt birtokol, amelynek értéke ezer forint. A tulajdonosi bizottság kedden zárt ülésen tárgyal arról, eladja vagy megtartsa a papírt. Információink szerint Demjánék néhány ezer forintot kínálnak a fővárosi önkormányzatnak.

Zsinka László, a tulajdonosi bizottság alelnöke nem adná el a részvényt. A Reggel kérdésére ezt azzal indokolta, hogy ha eladják, a főváros az utolsó esélyt is elveszti, hogy belelásson a Hungexpo ügyeibe. Részvényesként joga lesz rá, még akkor is, ha százalékban szinte ki sem fejezhető tulajdoni aránya. A képviselő szerint mindenképpen szükség van erre a részvényre. – Csak így lehet tudomásunk arról, mi történik a kerítésen belül – közölte Zsinka.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!