Hírek

2005.06.10. 00:00

Csak másodjára találták meg a tanyán a heroint

Pest megyében, egy Cegléd környéki tanyán újabb, tíz kilogramm Afganisztánban előállított heroint találtak a Nemzeti Nyomozó Iroda kábítószer-bűnözés elleni nyomozói.

Szemán L.

Június 1-jén  a hegyeshalmi határátkelőnél rendőrök és határőr felderítők három magyar gyanúsítottat fogtak el. Egyikük autójának utánfutójából hetven kilogramm afgán eredetű heroin került elő. A társaság negyedik tagját ugyanaznap a Tápióság egyik településén kapták el. Átkutatták a férfi házát is, ám drogot akkor még nem találtak. Pedig a nyomozók tudták, hogy valahol összegyűjtik a kisebb tételekben becsempészett drogot, majd nagyobb tételben viszik tovább nyugatra.

A négy előzetes letartóztatásba került gyanúsított kihallgatása során pontosították a depó helyét. Egy Cegléd környéki tanyát neveztek meg. A tanya melléképületében, egy szekrényben rá is bukkantak a tíz kilogrammnyi drogra, amelynek összetétele egyezik a hegyeshalmi heroinéval. Egyazon szállítmányból származnak. Jelenleg négy török és két albán van magyar fogdában a csempészhálózatban való részvétel gyanúja miatt a magyarok mellett. A banda török főnökét Törökországban keresik az ottani hatóságok.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!