Hírek

2005.06.06. 06:46

Berki Krisztián Európa legjobb lovasa

Hét évet kellett várni az újabb magyar Európa-bajnoki címre. Csollány Szilveszter után most Berki Krisztián nyakába került az aranyérem.

Hegyi Á.

[caption id="" align="alignleft" width="319"] Berki Krisztián saját magát is meglepte remek debreceni szereplésével
[/caption]Berki Krisztián már a szombati selejtezőben sejtetni engedte, vasárnap nem szívesen állna a dobogó második vagy harmadik fokán. Ő a győzelmi emelvény tetejét nézte ki magának, és tett is érte. A szombati selejtezőkből a legmagasabb pontszámmal (9,750) jutott be a vasárnapi döntőbe, megelőzve többek között a szer királyát, a román Marius Urzicát. A 20 éves magyar „lovas” a döntőben sem okozott csalódást, előző napi produkcióját megfejelve, 9,775 pontos eredménnyel lett a lólengés Európa-bajnoka.

Berki saját magát is meglepte a remek eredménnyel: „Szép lassan megismerték a bírók is a nevemet, tudták, mire lehetek képes. Én még a mostani viadal előtt is elégedett lettem volna a bronzéremmel, az edzőm jobban bízott az aranyban. Neki lett igaza, örülök, hogy igazoltam őt. Megvannak az előnyei annak, ha valaki utolsóként kezdi a döntőt, az elején most is sokan leestek. Urzica aztán bebizonyította, hogy lehet a lovon is szép gyakorlatot bemutatni. Szerencsére nem ijesztett meg, nem rontottam, még a selejtezős pontszámomat is túlszárnyaltam.”

Ezzel még nem volt teljes a debreceni éremkollekció, talajon Gál Róbert bronzérmet szerzett. Olimpikonunk kiegyensúlyozottan szerepelt, hiszen a szombati selejtezőkből harmadikként jutott be a döntőbe. Gál mindent megtett a sikerért, hiszen javítani tudott szombati eredményén, de a döntőben elért 9,387 pont is kevés volt Marian Dragulescu és Razvan Selariu ellen.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!