Hírek

2005.06.10. 00:00

Bankgaranciát követelnek a plázs szervezőitől

Elnapolta a Budapest Plázs területfoglalási engedélyének megvitatását a főváros várostervezési és városképvédelmi bizottsága. Egyrészt a lakossági panaszok, másrészt a főpolgármester feltételeinek nem teljesítése miatt.

Zsidai P.

Demszky Gábor áprilisi levelében négy feltételt szabott. A szervező Ark Event Kft. fizesse ki tartozását kamatokkal együtt a Fővárosi Közterület-fenntartó Rt.-nek. Állapodjon meg a XIII. kerülettel, és annak eredményét mutassa be az illetékes bizottságnak. Nyújtson bankgaranciát vagy azzal egyenértékű óvadékot a fővárosra háruló költségek fedezetéként. A közlekedésszervezési feltételek legyenek kidolgozottak, betartásuk ellenőrzött és szankcionált. Azóta a cég már kifizette tartozását, ám a többi feltétel akkor nem teljesült.

A várostervezési bizottság nem először napolta el a kérelmet, április 6-ai ülésén ugyanez történt. Május 19-én szintén nem támogatták a tagok az engedély kiadását. A szervezők nemcsak az idei, hanem a 2006., 2007. évre is szeretnének engedélyt kapni. Marsi Péter Pál (MIÉP) testületi tag bizakodó. Szerinte a szervezők időben teljesíteni fogják a feltételeket. A rendezvényre július vége és augusztus 20. között kerülne sor.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!