Hírek

2005.06.10. 06:41

Állami forintokból fizetik a dolgozók végkielégítését

Hat fővárosi kórházban hetvenhét ember veszíti el az állását. Az érintett intézmények: Károlyi Sándor kórház, Péterfy Sándor utcai kórház, Schöpf-Merei Ágost kórház, János Kórház, Nyírő Gyula kórház. A végleges létszámleépítéshez nyolcvannyolcmillió forintot már megelőlegezett a főváros.

Zsidai P.

Az államtól most 80 milliót pályázaton szeretne visszakapni a végkielégítések kifizetésére. Hatvanhatmillió forintot azonban így is a saját kasszájából kell állnia, mivel a szabadságmegváltás, a jutalmak és a 13. havi fizetések fedezetére nem lehet pályázni. Az erről szóló javaslatot a Fővárosi Közgyűlés már jóváhagyta. Legrosszabbul a János Kórházban járnak, harminc munkatárstól válnak meg, a Nyírő Gyula kórházban huszonegyen kereshetnek új munkahelyet, közülük tizenkilencen az intézmény fizikai dolgozói. z orvosokat nem tizedelik: csak háromnak kell távoznia.

Az intézményeknek vállalniuk kellett, hogy a létszámcsökkentés után osztályaik működése megfelel a minimális követelményeknek. A betegellátás nem romolhat, a várakozási idő nem növekedhet, és öt éven belül nem vehetnek fel új munkaerőt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!