Hírek

2005.06.10. 00:00

A szerző kinyitotta Pandora szelencéjét

Októberben újabb könyve jelenik meg Obersovszky Péternek. Pedig állítása szerint nem tervezte az Öljétek meg Tévémacit! című kötet folytatását, amelyben a hazai médiavilágról rántotta le a leplet. Ám nem várta, hogy egyesek így reagálnak a könyvére. Például Vujity Tvrtko beperelte.

Szilágyi Ágnes

A TV2 közleményében piti, állás után kullogónak, szinte homelessnek titulálta – meséli. Ám egyetlen mondattal sem említették, hogy állításai igazak vagy sem. Olyan üzenetet is kapott az egyik szervezettől – amelyet az istennek sem akart megnevezni –, hogy eltörlik a föld színéről. A második kötetet azért sem akarta Obersovszky megírni, mert tudja, annak következményei lesznek. Az író azt ígéri, olyan dolgokat tár fel, amelyekre az ügyészségnek nincs lehetősége.

A volt tévés, rádiós levélben fordult a köztársasági elnökhöz, miszerint változtatni kell a médiatörvényen. Ha a jelenlegi marad érvényben, akkor senki nem védi meg az igazat megírókat. Kiszolgáltatottak maradnak az újságírók. Obersovszky arról is beszélt, hogy szerinte a kereskedelmi tévék miért engedik beszivárogni a politikát. Ugyanis a jövő évi választások idején lejár a tévék frekvenciaengedélye – mondta.

- Félek – vallotta be Obersovszky Péter nyíltan –, de attól függetlenül folytatom a történeteket. – Talán nem annyi névvel íródik, hanem szimbólumrendszerrel dolgozik majd. Az író úgy tervezi, hogy a nemzetközi újságíró-szövetséghez fordul, no meg levélben tájékoztatja a történtekről az amerikai nagykövetet. Hiszen a szóban forgó tévé többségi tulajdonosa szintén amerikai. A szerző azt mondja: a második könyve velőtrázó lesz!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!