Hírek

2005.06.20. 06:53

A három hét türelem lottómilliárdot terem

Noha 7,8 millió szelvényt vásároltak az elmúlt héten, csak egyvalaki ujjonghat örömében. A kétmilliárd 302 millió 41 ezer 279 forint a hazai lottótörténet harmadik legnagyobb ötös nyereménye.

B. M.

A rekord a két évvel ezelőtti ötmilliárdos öt találat, és 2002-ben vitték el az ezüstérmes 2,9 milliárdot. Ez volt egyébként a 399-dik telitalálat az ötös lottó hazai történetében. Az ilyen esetekben szokásos eljárási rendet a Szerencsejáték Rt. most is betartja. Legkorábban a mostanitól számított harmadik hét keddjén utalja át a pénzt a nyertesnek, akinek 90 napja van arra, hogy jelentkezzen. A cég azt ígéri, senki sem szerez tudomást kilétéről, ha ő ehhez nem járul hozzá. Arra azonban számítania kell, hogy a magas összeg átutalását – ha még kezelhető számú számlára kéri a nyertes – a bank(ok) jelenteni fogják a rendőrségnek a pénzmosás elleni törvény rendelkezése alapján. Kis ország, kicsike lottónyeremény: a mi rekordösszegünk messze elmarad a nyugati világ eddigi mesés nyereményeinek összegétől. Ezzel együtt megfontolt költekezést javasolunk.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!