Hírek

2005.06.22. 00:00

A halál néha visszafordul

Tímár Péter A herceg haladéka című új filmjében a hősnő, Alida a herceggel táncol, aki maga a halál.

Szilágyi Ágnes

A történet embert próbáló választást kínál fel a nőnek. Alida egyetlen perc lehetőséget kap, hogy maga helyett találjon valakit, aki átvállalná a halálát. A herceg haladéka lesz az első hazai film, amelyben számtalan trükk segíti a színészeket és a történetet. 

Lázár Kati, Pogány Judit
Pogány Judit hosszú pályafutása alatt nem olvasott még ilyen bátor történetet forgatókönyvként. – Lázár Katival boszorkányokat alakítunk. Mi vagyunk a Várakozás csarnokának őrei. Magyarán a herceg halottaira vigyázunk, ide érkezik meg Alida is. Nem könnyű a forgatás, hiszen a maszkunk, a ruhánk jó meleg, és az utcán sincs hűvös mostanában.

Gáspár Tibor
A halál hercege nem találomra választotta ki Alidát, az egykori modellt, hogy magával vigye. Álruhában, csavargónak álcázva magát, figyelte a kevély, törtető, „ide nekem mindent!” természetű nőt. A halál nagylelkű úr, hiszen egy percet ad a nőnek, hogy megváltsa a végzetes ítéletet. Hercegként sápadt arcom lesz, és sötét, hosszú parókát viselek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!