Hírek

2005.06.10. 00:00

A Fenyő-gyilkosság és Radnai László

Szemán László

Kétszer még a per vádlottjai is elmosolyodtak tegnap a kecskeméti fegyvercsempészési ügy tárgyalásán. Először akkor, amikor egy rendőrnek megszólalt a mobiltelefonja és hosszú másodpercekig az orosz himnuszt játszotta. Az orosz himnusz zenéje ugyanaz, mint a szovjet himnuszé volt, csak a szöveg változott, így érthető, hogy derült a nagyérdemű. Másodszor akkor nevettek fel a vádlottak, sőt a hallgatóság egy része is, amikor Szlobodan Sztojanovics, azaz Szlobó folytatta tanúvallomását. Ami az ügyvédek és a vádlottak szerint már eddig is hemzsegett a képtelenségektől.

Az együttműködő, ezért védett tanú ezúttal a Fenyő-merényletet emlegette fel. Szerinte ugyanis a médiavállalkozót meggyilkoló albán csoport kapcsolatban állt az elsőrendű vádlott Radnai Lászlóval. Szlobó a vád képviselőjének, Szabó Ferenc megyei főügyész-helyettes kérdésre elmondta: Radnai irányítása alatt 50–100 ember állt. Köztük több albán is. Például azok, akik meggyilkolták Fenyő Jánost. A tanú ezután elmondta a bíróságnak, hogy az Aranykéz utcai robbantással kapcsolatban részletes vallomást tett a Nemzeti Nyomozó Irodában többek között arról, hogy miként került a helyszínre a robbanóanyag. Szlobó korábban azt állította a bíróságon, hogy Boros Tamást Radnai László ölette meg az Aranykéz utcában. Igaz, később már arról beszélt, hogy a másodrendű vádlott, Mészáros Péter tette mindezt, hogy aztán ismét Radnait vádolja a merénylet megrendelésével.

Szlobó tegnap még rá is tett egy lapáttal korábbi vallomásaira. Ismét felhozta, hogy őt Mészáros Péterrel a Tetova nevű albán bérgyilkos ismertette össze. Hozzátette: Mészáros kapcsolatban állt azzal a Ragyás Tónival, akinek megölése miatt Tetova éppen ül. Tudják még követni?

Telefonlehallgatások, mint bizonyítékok

Radnai Lászlót és tíz társát emberölés előkészületével, fegyvercsempészettel és lőfegyverrel való visszaéléssel vádolja az ügyészség. Tegnap a bíró pontosította a védett tanúval a telefonlehallgatásokról készült jegyzőkönyveket. Köztük a tavaly augusztus 4-i lehallgatásokét, amikor Kecskeméten lebukott az egyik fegyverszállítmány. A beszélgetésekből kiderül, hogy Szlobó a kommandós akció beindulásakor éppen kapcsolatban állt a szállítóval, majd a másodrendű vádlottat hívta.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!