Hírek

2005.06.27. 06:08

A fáradtság nem akadály a bajnokoknak

Két nehéz meccs várt a magyar pólócsapatra szombaton és vasárnap, a Világliga margitszigeti selejtezőjében. Tizenegy napon belül a nyolcadik és a kilencedik meccsről volt szó, ami azért terhelés a javából. Mondta is Kemény Dénes szövetségi kapitány, hogy bajok lesznek az összpontosítással, s így is lett.

Malonyai Péter

A görögök ellen úgy nyert egy góllal a csapat (12-11), hogy vezetett előbb négy (9-5), később három góllal (11-8), mégis a legeslegutolsó lehetőséget kihasználó Szívós gólja jelentette a sikert. És persze az, hogy Kiss Gergő remekül lőtt, öt gólt szerzett. A tényekhez persze az is hozzátartozik, hogy a csapat régi „ellenfele”, a szlovák Kratochvil bíró mindent megtett azért, hogy jól érezzék magukat a görögök. Jellemző, hogy a sportszerűségéről híres margitszigeti közönséget sikerült belehajszolnia némi gyalázkodásba.

Az oroszok ellen még inkább érvényesült a Kemény-igazság. A helyzetet nehezítette, hogy Kásás Tamás a görögök ellen megsérült, tíz perccel a kezdés előtt derült ki, hogy nem játszhat. Ami a meccset illeti, a harmadik negyed végéig csak az ellenfél vezetett, a magyar pólósok pedig kapaszkodtak utánuk. Sikerrel, ami elsősorban Molnár Tamásnak köszönhető. A center pazar gólokat lőve bizonyította különleges klasszisát. Egyébként nem játszott rosszul a csapat, védekezésben például kifejezetten remekelt, csak éppen a lövésekkel volt gond. Kapufa kapufát követett. A harmadik negyed végén vezetett tehát először Magyarország, és ha már előnyhöz jutott, nem is engedte ki a kezéből. Két góllal nyert, amivel a csoport élén végezve New Yorkban folytathatja a Világliga középdöntőjében.

Kemény Dénes szerint logisztikai szempontból is jó a mostani siker, mert a csapat repülőjegye New Yorkba szól, oda, ahol edzőtáborozik majd a montreali világbajnokság előtt. Komolyra fordítva a szót, a kapitány úgy véli, most a szíve vitte előre a csapatot, mert – ismerte el – az oroszok kis szerencsével nyerhettek volna. De nem nyertek – és ez a leglényegesebb igazság.

Világliga-selejtező, A csoport, 2. torna

Magyarország–Görögország 12-11 (2-2, 4-3, 3-2, 3-4). Gólok: Kiss G. 5, Biros, Kásás, Molnár, Steinmetz Á., Varga D., Szívós, Fodor 1-1, ill. Milonakisz, Doszkasz, Teodoropulosz 2-2, K. Afrudakisz, Mazisz, Haciteodoru, Szkizasz, G. Afrudakisz.

Magyarország–Oroszország 10-8 (1-2, 3-2, 4-3, 2-1).

Gólok: Molnár Tamás 4, Kiss Gergely 2, Varga Dániel, Kiss Csaba, Szívós Márton, Steinmetz Ádám 1-1, illetve Zakirov 4, Csomakidze, Balasov, Zinnurov, Dokucsajev.

Magyarország–Oroszország 10-8 (1-2, 3-2, 4-3, 2-1).

Gólok: Molnár Tamás 4,

Kiss Gergely 2, Varga Dániel, Kiss Csaba, Szívós Márton, Steinmetz Ádám 1-1, illetve Zakirov 4, Csomakidze, Balasov, Zinnurov, Dokucsajev. -->

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!