Hírek

2005.06.14. 07:19

A Divatcsarnok egyelőre nem szépülhet meg

Elutasították Brüsszelben a Kulturális Örökségvédelmi Hivatal pályázatát, amelyet a Divatcsarnok felújítására nyújtottak be az EU-hoz, még januárban.

Tóth T.

Az épület így hasznosításra kerül, de azt még nem tudni, milyen formában. Értékesítik vagy bérbe adják. – A Divatcsarnok belső kialakításából adódóan leginkább azt tudom elképzelni, hogy áruházként funkcionál a jövőben – mondja Velles Sándor, a Kincstári Vagyoni Igazgatóság vezérigazgatója. – Július elején kiírunk egy nyilvános pályázatot a hasznosításra. A jelentkezőknek kötelezettséget kell vállalniuk az épület felújítására. Ez egyebek mellett a homlokzat és a Lotz-terem eredeti állapotának visszaállítását jelenti. Emellett a tetőn lévő tízszer tizenöt méteres jégpályát is a száz évvel ezelőtt kialakított formájába kell visszaállítani.

Az Andrássy úti legendás Párizsi Nagyáruházat négy évvel ezelőtt vásárolta meg az állam 1,75 milliárd forintért. Azt tervezték, hogy itt alakítják ki a kortárs építészet szakmai szervezeteinek székhelyét. Éttermet és számos szolgáltató funkciót is elképzeltek.  

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!