Hírek

2005.05.18. 06:30

Vizsgálat vizsgálatot követ a Fradinál

A botrányos székesfehérvári kupadöntő (Sopron–Ferencváros 5-1) hullámai nem ülnek el. A finálén történteket vizsgálja az FTC, vizsgálja az MLSZ, sőt, a szövetségi kapitány kíváncsi: mi történt valójában?

Malonyai Péter

[caption id="" align="alignleft" width="313"] Az Újpest elleni bajnoki mérkőzésen készült kép hű tükre a mostani Fradinak: Lipcsei Farkast pofozza, balra Kapic beavatkozásra készen
[/caption]A szemtanúk ugyan megesküsznek rá, hogy a kiállítások (Rósa Dénes, Szűcs Lajos, Adem Kapic) miatt már nyolc főre fogyatkozott Ferencváros edzője, László Csaba további durvaságokra buzdította a játékosait, mégsincs egyértelmű állásfoglalás az ügyben. László edző szerint nagy volt a tömeg a kispad környékén, így más ragadtatta el magát nem ő, esetleg félreértették a szavait. Mindenesetre az eset nagy hullámokat vert, aligha véletlen, hogy tegnap rendkívüli ülésen tárgyalta az FTC Rt. Igazgatósága.

Az ülésen fegyelmi vizsgálatot rendeltek el László Csaba, Haaz Ferenc technikai vezető, Keller József pályaedző és a három kiállított futballista ellen. A vizsgálóbizottság kéttagú, dr. Hermány Csaba és dr. Petró László dolga lesz, hogy tíz napon belül elkészítse a jelentését. Tepszics Ignác sportigazgató úgy fogalmazott, hogy a testületnek meg kell tudnia, hogy pontosan mi történt a pályán, a pályán kívül és a mérkőzés után – leszámítva persze azt, hogy a játékosok nem vették át az ezüstérmet. Furulyás János klubelnök az ügyben tárgyalt az MLSZ főtitkárával, Berzi Sándorral is. Hogy miről, arról nem árult el semmit, mindenesetre sokat sejtető tény, hogy Berzi úr arra kérte a szövetség fegyelmi bizottságát, hogy szintén indítson vizsgálatot az ügyben.

Ez ugyebár eddig két vizsgálat, de várható egy harmadik számonkérés is. Lothar Matthäus szövetségi kapitány a kupadöntő kapcsán határozottan fogalmazott, mondván hogy amit a fradisták null-három után műveltek, azzal csak ellendrukkereket szereztek. Nem csupán a saját csapatuknak, hanem a labdarúgásnak általában. A kapitány ma találkozik László Csabával, aki nem csupán az Üllői úton edző, hanem a válogatottnál is. Azt szeretné megtudni, hogyan veszíthették el a játékosok annyira a fejüket, hogy időnként a soproni futballisták testi épségét veszélyeztessék. Matthäus leszögezte, hogy aki valódi profi, az nem vetemedik ilyesmire, ugyanakkor megígérte: ha László Csaba nem ad kielégítő magyarázatot, ő is lépéseket tesz…

Herr Matthäus ugyan nem hatóság, de érdekes az állásfoglalása. Mint ahogy érdekesek az Üllői útról érkező hírek arról, hogy a csapatnál még nyomaiban sem érhető tetten az egység. László Csaba, Keller József és az erőnléti edző, Simon-Balla István egyáltalán nem esznek egymás tenyeréből, a két régi fradista keményen támadja a nyáron érkezettet, de László sem adós a válaszcsapásokkal. Ez az a hír, amely ha nem igaz, igaz is lehetne – látva a csapat teljesítményét. Pályán és pályán kívül siralmas a produkció, ráadásul egy olyan időszakban, amikor ahhoz kellene kedvet csinálnia mindenkinek az Üllői úton, hogy jöjjön a nagy befektető. És hozzon pénzt. Sokat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!