Hírek

2005.05.26. 00:00

Szórakoztatóközponttá alakultak a játékkonzolok

Pár nappal azután, hogy a Microsoft egy tévéshow-ban bemutatta az Xbox 360-at, riválisa, a Sony is lépett. A PlayStation 3, vetélytársához hasonlóan jóval több mint egy játékkonzol.

Bóta B.

[caption id="" align="alignleft" width="320"] A készülékek élethű képet festenek
[/caption]A Microsoft 20 gigabájtos merevlemezzel felszerelve kínálja majd újdonságát, amit fél gigabájtnyi memóriával fejel meg. Ezek a tulajdonságok már bőven a számítógép kategóriájába sorolják az Xbox 360-at. A kétrétegű DVD-olvasó, az USB- és memóriacsatlakozó, a négy, vezeték nélküli konzol szintén túlmutat egy egyszerű játékszeren. Az Xbox 360 tömörített zenefájlokat és nagy felbontású filmeket is le tud játszani, tehát jó eséllyel pályázik a médiacenter szerepére. Hálózati téren sem kispályás a készülék. Az Xbox Live néven futó szolgáltatás révén játék közben szóban cseveghetünk társainkkal vagy akár szoftvereket is vásárolhatunk internetes áruházakból.

A PlayStation 3 szintén fél gigabájt memóriával érkezik, és merevlemezzel is bővíthető. Előnyére válhat, hogy optikai olvasója Blu-Ray lemezeket is képes kezelni. Az új PlayStation szintén teljes médialejátszó, zene-, kép- és videoállományokkal is boldogul. Szélessávú internetcsatlakozás révén nincs akadálya az online játéknak, a hálózat nélküli adapter segítségével pedig wi-fi eszközökkel felvehető a kapcsolat.

Grafikus megjelenítés terén mindkét gyártó nagyot lépett előre. Valósághű képekben és grafikus csodákban aligha lesz hiány. Ami a megjelenést illeti, a jelenlegi tervek szerint a Microsoftnak alighanem fél év előnye lesz. Az Xbox 360 idén már ott lehet a karácsonyfa alatt, a PlayStation 3-ra azonban 2006 tavaszáig várni kell.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!