Hírek

2005.05.11. 07:15

Szőke, de nem butácska

A Richard Nixon-merénylet című filmben a merénylő, Samuel Byck hűtlen feleségét alakítja a szőke Naomi Watts, aki e szerep kedvéért barnára festette a haját.

Szilágyi Ágnes

[caption id="" align="alignleft" width="320"] A fotómodellként és reklámfilmek csillagaként eltöltött idő nem múlt el nyomtalanul. A színésznő ma is szíves örömest pózol a kamerák előtt.
[/caption]Naomi nagyon büszke rá, hogy Ausztráliában ottani hírességként tartják számon. Annak is örül, hogy az angolok örömmel vallják, közülük való. Valójában a színésznő Angliában látta meg a napvilágot. Édesapja a Pink Floyd együttes turnémenedzsere volt. A kislány még csak hétéves volt, amikor a papa meghalt. Ekkor költözött a csonka család Ausztráliába, ahol Naomi a sydneyi művészeti központban tanult. Amikor a moziban megnézte a Hírnév (Fame) című filmet, eldönötte: színész lesz. Ezért elhagyta Ausztráliát, és Hollywoodba költözött.

Persze, azonnal nem kezdték bombázni főszerepekkel. Igaz, neki nem kellett hamburgert árulni vagy pincérkedni, amíg válogatásról válogatásra járt, mint sok színésznő kollégájának. A Watts lány szerencsés volt, reklámfilmekben kapott feladatokat. Majd több kisebb szerepre kérték fel. Játszott a reneszánsz Itáliába kalauzoló A velencei kurtizánban és A kukorica gyermekei című horrorsorozatban. A televízióban is feltűnt, a Home and Away című filmben és a Stephen King regényéből készült Alvajárók tévére átírt változatában.

2003-ban a 21 gramm című moziban nyújtott alakításáért a színésznőt Oscar-díjra jelölték. Sajnos, mégsem csillog otthonában az aranyszobrocska. Pedig Alejandro González Inárritu rendező alkotásában igencsak nagyot alakított Naomi. A férjét és két kislányát balesetben elveszítő fiatal nőről és a halálesetet okozó, kisstílű gengszterről szól a történet. A nő életét végül az elgázolt férj szíve menti meg. Naomi Watts partnere ekkor nem kisebb sztár volt, mint Sean Penn. Alig telt el két év, ismét Sean Pennel állt a kamera elé, ezúttal a Nixon-merényletről szóló filmben.

A színésznő pályája Amerikába érkezése óta sikeres, ám magánélete nem felhőtlen. A harminchat éves színésznő gyereket szeretne. Tizenkilenc éves kora óta készül az anyaszerepre, ám nem találkozott még olyan pasival, akitől bébit szülne. Az is bibi, hogy Naomi Watts a nála tizenegy évvel fiatalabb, a lányok álma tipusú, szintén színész Heath Ledgerrel él. A pár a Ned Kelly – a Tövényen kívül című film 2003-as forgatásán gabalyodott egymásba. A színésznő szerint Heath még teljesen éretlen és megbízhatatlan. Csak a bulik érdeklik. Naomi azt sem titkolja, hogy kedvese képes társaságban is gyerekesen viselkedni, és kínos helyzetbe hozni őt. A szépséges színésznő már többször szakított kedvesével, aztán mindig visszafogadta. Valamit tudhat a srác…

Naomi Watts

Shoreham, Anglia, 1968. szeptember 28.

2001: Mulholland Drive, Sírhely kilátással

2002: A kör

2003: Válás francia módra, Ned Kelly – A törvényen kívül, 21 gramm

2004: A Richard Nixon-merénylet

2005: A kör 2

2001: Mulholland Drive,

Sírhely kilátással

2002: A kör

2003: Válás francia módra, Ned Kelly – A törvényen kívül, 21 gramm

2004: A Richard Nixon-merénylet

2005: A kör 2 A fotómodellként és reklámfilmek csillagaként eltöltött idő nem múlt el nyomtalanul. A színésznő ma is szíves örömest pózol a kamerák előtt. -->

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!