Hírek

2005.05.23. 00:00

Saját önkormányzatát is beperelné

Zsidai P.

Dunakeszin a rendkívüli testületi ülésnek mindössze két témája volt. Az egyik az engedély nélkül emelt Trianon-emlékmű, amelyről a Reggel számolt be múlt héten elsőként. Állítója, a lokálpatrióta frakció azóta elismerte, hogy hibázott, amiért csak az építés után szerzi be a kötelező építéshatósági engedélyeket.

Az ülés másik témája egy ötezer négyzetméteres véderdő besorolású füves terület volt. Az ingatlan a kilencvenes évek közepén került a helyi cigány kisebbségi önkormányzat vezetője, Kertész Lóránt érdekeltségébe. A terület jelenleg a fia, Kertész Attila nevén van, aki szintén cigány kisebbségi képviselő. A Duna-parti teleknek jelentősen megnövelné az értékét, ha az önkormányzat belterületbe vonná. Ekkor ugyanis akár építési engedélyt is kaphat rá tulajdonosa, azonban a jelenlegi állapotban, tehát véderdőként nem. De akkor sem járna rosszul, ha eladná.

Kertész Lóránt már többször kezdeményezte az önkormányzatnál a belterületbe vonást. A legutóbbi ülésen a testület azonban ismét elutasította ezt a kezdeményezést. Tekintettel arra, hogy Dunakeszi a közelmúltban fogadta el településszerkezeti tervét, amelyben véderdőként szerepel a terület. Ezen pedig nem kíván változtatni. Kertész Lóránt tanácskozási joggal vehet részt a testületi ülésen, így ezen is ott volt. Szót azonban nem kapott, mivel ügyrendi javaslatra még az előtt lezárták a vitát, hogy megszólalhatott volna. A képviselők nemleges döntése azt jelenti, hogy nem hatott rájuk képviselőtársuk fenyegetése. Kertész képviselő nemrég ügyvédjével ugyanis olyan tartalmú levelet küldött, amelyben jogi lépéseket helyez kilátásba, ha nem minősítik át a területet.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!