Hírek

2005.05.06. 00:00

Ötletroham a biztonságos közlekedésért

Ötletrohamon vitatták meg a Belügyminisztériumban az érdekelt szakmai szervezetek, hogy mit lehetne tenni a közlekedés biztonságosabbá tétele érdekében. A cél a kulturáltabb közlekedés, hiszen a baleseti statisztikák egyre rosszabbak.

T. A.

A konzultációt Juhász Gábor belügyi államtitkár kezdeményezte a Magyar Közúti Fuvarozók Egyesülete, a Magyar Autóklub és a Magyar Motorsport Szövetség képviselőjével. A három gépjárműkategória szakembereivel tartott fórumon elhangzott, hogy a motorosok olcsóbban használhatnák az autópályákat, így nem a településeken robognának át. Városokban külön sávot kellene felfesteni nekik, így nem a felezővonalon haladnának.

Kifejtették, ellenőrzésre szükség van, mert míg az Európai Unióban tíz autósból kilenc használja a biztonsági övet, nálunk csak hat. Szükségesnek tartanák a közlekedési oktatást már kisiskolás korban, mert ahol ez kötelező tantárgy, ott jelentősen csökkent a gyerekbalesetek száma. Az államtitkár várja az ötleteket a témával kapcsolatban a [email protected] internetes címen.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!