Hírek

2005.05.28. 06:13

Oroszlánok küzdenek a vakság ellen

Vakság ellen legjobb az oroszlán – használt egy furcsa hasonlatot Dévényi Tibor, a Lions Klub Lánchíd mellett megtartott rendezvényének vezetője. Az ismert tévésztár egyben hozzátette, most valójában nem is a meghívott hírességek, hanem az ajándék inkubátorház érdemel figyelmet.

Lázin M. A.

[caption id="" align="alignleft" width="193"] Szűcs Judith, Nacsa Olivér és Dévényi Tibor adta át az ajándékot
[/caption]Miközben a neves sztárok felsorakoztak a kőfal mellett, megtudtuk, a Bethesda Kórháznak adományozott berendezés 1,5 millió forintba került. A Medicor eleve kedvezményesen adta a gépet, az árat pedig megfelezték. Egy rész a Lions Magyarországi Szövetségének költségvetéséből, a másik egyszázalékos adományokból származik. A rendezvényt számos, az oroszlán jegyében született sztár tisztelte meg jelenlétével és apró adományaival. Így Szűcs Judith Timike leánya fekete lakkcipőjét, Janza Kata Janka nevű gyermeke kedvenc oroszlánját hozta el. – Nem is én lennék, ha nem hagytam volna otthon ajándékomat – szégyenkezett Nacsa Olivér. Aki természetesen rögvest megígérte, amint teheti, személyesen viszi el a Bethesda Kórházba a gyermekruhákat. Benke Laci bácsi egy apró karkötőt, Nagy Tímea sok jókívánságot hozott. Dömsödi Gábor két kulcsot tett le az életmentő készülék tetejére. Mint mondta, ezzel nógrádi házába adott két hétre szóló belépőt egy gyermeknek és családjának.

Az inkubátorházat dr. Velkey György igazgató-főorvos vette át. Szavaiból megtudtuk, a berendezés egyik legnagyobb előnye, hogy használatával elkerülhető a koraszülöttek vaksága. A Lions Klubok Nemzetközi Szövetsége tavaly hétszázhuszonkétmillió dollárt és hetvenegymillió munkaórát adományozott a rászorulóknak. Ez harmincnégyezer ember teljes munkaidejével egyenértékű.

A mozgalom egyik fő célja a látás megóvása, és a látásukban korlátozottak teljes körű segítése. A klubtagságot meghívásos alapon lehet elnyerni. Ehhez két Lions-klubtag meghívója szükséges. A jelöltnek ezt követően bizonyítania kell, hogy érdemes a felvételre. A klub csak ezek után dönt a jelentkezőről.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!