Hírek

2005.05.19. 00:00

Magda Marinko visszavágyik a légióba

Magda Marinko (44) fegyelmezetten tölti napjait a sátoraljaújhelyi fegyházban. Erről szerb ügyvédje, Slavko Petric számolt be. Petric a napokban meglátogatta az életfogytiglanra ítélt, a börtönpapírok szerint jugoszláv állampolgárságú Magdát.

Szemán L.

[caption id="" align="alignleft" width="129"] Magda Marinko rajza: Idegenlégiós
[/caption]Az ügyvéd elmondta, hogy a fegyház a magas európai követelményeknek megfelelő, jól őrzött. Magda cellája kényelmes, még zuhanykabin és tévé is van benne. A Délvidéki Terminátor néven emlegetett Magdát nyolc, hazánkban elkövetett gyilkossággal vádolták. A szegedi, négytagú Z. Nagy család meggyilkolását nem tudták rábizonyítani. Így is életfogytiglant kapott. Feltételes szabadlábra helyezése leghamarabb tizennégy év múlva, 2019-ben lehetséges.

Magda festéssel, rajzolással tölti tengernyi idejét. Az elmúlt évek alatt több száz karikatúrát készített. Ezek többsége erotikus, sőt pornográf kép, de szívesen rajzol légiósokat is. Ügyvédje szerint visszavágyik a francia idegenlégióba, ahol együtt szolgált mások mellett Milorad Lukovic Legijával és Ante Gotovinával is. Előbbi szerb és volt titkosrendőr, akit egy sor politikai bűntény elkövetésével vádolnak. Többek között Zoran Djindic miniszterelnök meggyilkolását is a terhére róják. Gotovina horvát tábornok, akit háborús bűnökkel vádol a hágai Nemzetközi Bíróság, és jelenleg szökésben van.

Magda közben ismét panaszt emelt az Igazságügyi Minisztériumnál, mert Szerbiában szeretné kitölteni a büntetését.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!