Hírek

2005.05.09. 00:00

Kétszázmilliót akarnak a Nógrádi testvérek

Ma folytatódik a Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság több munkatársa ellen a Nógrádi testvérek által indított per.

Balaton B.

Nógrádi Zsolt és öccse, Ádám bíróságot választ. A Fővárosi Bíróság, továbbá Bács-Kiskun, Komárom-Esztergom, Pest, Vas és Veszprém megye igazságszolgáltatása nem nyerte el a tetszésüket. Legutóbb a Győr-Moson-Sopron Megyei Bírósággal sem voltak elégedettek. Ezért Fejér megyében tárgyalják az ügyet. Annak megállapítását kérik, hogy a rendőrök megsértették édesapjuk kegyeleti jogát.

Történt ugyanis, hogy a Nógrádi testvérek édesapjának fejét nem adta ki a rendőrség akkor sem, amikor már rendelkeztek temetési engedéllyel. Apja kegyeleti jogáért tehát az a Nógrádi Ádám is perel, aki az elsőfokú, hatályon kívül helyezett ítélet szerint a gyilkosa volt. Emellett kétszázmillió forint nem vagyoni kártérítést is kérnek.

Nógrádi Zsolt, a hajdani olajtanú lapunknak elmondta: az alperesek között található Pintér Sándor volt belügyminiszter és Orbán Péter korábbi országos rendőrfőkapitány, valamint Gergényi Péter is. Azért is perelnek, mert Nógrádi meggyilkolt édesapja ügyében lehallgatott telefonbeszélgetések tartalmát egy másik ügyben nyílt bizonyítékként használták fel.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!