Hírek

2005.05.28. 06:17

Harcban a legszebb formaruhások

Munkaruhában lép a kifutóra tizennégy magyar lány. Azt akarják bebizonyítani: ők is vannak olyan csinosak, mint civilbe öltözött társaik. Csak nem vesszük észre.

Nagy Eszter Dóra

[caption id="" align="alignleft" width="317"] Lendvai Bettina és Vaszily Judit katonák, és rendőr versenytársaik, Bárány Boglárka, Cseszneki Hédi és Krucsó Renáta. A lányok a döntőre készülve már a trónt próbálgatták.
[/caption]Egészségügyi asszisztens, nemzetőr lovas huszár, banki hitelbíráló és testőrhallgató is ringbe száll a Miss Uniformis címért. Versenytársaik között felszolgáló, biztonságtechnikai munkatárs, rendőr, katona és légikísérő is akad. Első alkalommal rendezik meg ezt a szépségversenyt, ahol munkaruhájukban csillognak a csinos lányok. Pontosabban nők, mert bár a legfiatalabb huszenegy éves, a legidősebb versenyző harminckilenc. – Nem akartuk, hogy fiatalkorú, csontsovány topmodellekből álljon a mezőny – mondta lapunknak Komáromi István, a rendezvény szervezője. A rendőr tábornok, akit énekesként is megismerhetett az ország, azzal indokolta a különös verseny megrendezését, hogy a formaruhások bemutathassák az egyéniségüket is.

– Minap focimeccset biztosítottunk – mesélt munkájáról Krucsó Renáta (24). A Rendészeti Biztonsági Szolgálat bevetési osztályának járőre hozzátette: – Mi megyünk ki a tüntetésekre is. Felmerül bennem, nem nevet-e tucatnyi focidrukker vagy demonstráló azon, hogy egy csinos lány próbálja megfékezni őket. – A sisak miatt nem látják, hogy nő vagyok, csak azt, hogy egy vékony valaki áll szemben velük – indokolta meg gyorsan felvetésemet. Renáta negyven férfi között dolgozik, csak egyetlenegy munkatársnője van. Kollégái olyannyira férfiként kezelik már, hogy kiröhögték, amikor megtudták, ilyen nőies dologba fog. – De azért mind szurkolnak ám nekem – mondta.

Cseszneki Hédi (22) a Veszprémi Rendőr-főkapitányság járőre. Igazi szőke bombázó. Neki a főnöke külön szólt: szorít a jó helyezésért. – Szeretem az egyenruhámat. Olyan egyedi – és közben végigsimította a ruháját. Látszott rajta: tényleg büszkén viseli. – Igyekszünk megváltoztatni a fakabátképet. Ne csak a szigorú, zord rendőrt lássák bennünk – tette hozzá a veszprémi lány.

Hédi mellett egy mosolygó szőke lány pózolt a kamerák előtt. Ő Vaszily Judit (23), aki amellett, hogy nagyon csinos, valójában zord katonai kiképző. A szentendrei Kinizsi Pál Tiszthelyettes Képző munkatársa titokban tartotta eddig, hogy elindul a versenyen. – Egyedül a parancsnokom tudott róla, de legalább lesz meglepetés, ha a kollégáim elolvassák az újságot – mondta. Judit praktikus volta miatt szereti egyenruháját: – Ápol és eltakar, elfedi a rejtett hibákat. 

De hiába a mindent eltakaró kosztüm, a versenyen a formaruhás lányoknak fürdőruhában és estélyiben is be kell mutatkozniuk. Ennek főleg a férfi kollégák örülhetnek, hiszen ők csak egyenruhában látják őket. A formaruhák ez évi királynője és udvarhölgyei értékes ajándékokat kapnak. Az első helyezett részére például külön készítettek egy ametisztekkel kirakott fehérarany koronát. Felékszerezheti magát a második és a harmadik helyezett is, és valamennyi versenyzőnek három évre előre elkészítik a jövőjéről szóló sorskönyvét.

Miss Uniformist június 11-én választják meg. Komáromi István azt szeretné, ha a különös szépségverseny később hagyománnyá válna és minden évben megrendeznék. A volt rendőr a jövőben önkormányzati dolgozókat, recepciósokat, vasutasokat, fodrászokat is szívesen látna a mezőnyben.

Nem az első ilyen típusú megmérettetés

A rendőrségen már korábban is szerveztek hasonló versenyt. A Pest Megyei Rendőr-főkapitányságon 2003 decemberében az üzemeltetési osztály egyik munkatársa, Csizmadia Gabriella aratta le a babért. Bényi Mónika szóvivő szerint a verseny sikeres volt, ráadásul a legjobb eredményt elérők praktikus ajándékokat kaptak. Például stílusosan vacsorát egy Pest megyei étteremben vagy épp ajándékkosarat. Az egyik rendőrségi folyóirat évente rendez szépségversenyt az állomány tagjainak. Érdemes versenyezni, mert 2002-ben az egyik legismertebb szépségverseny, a Miss Universe koronáját egy orosz rendőr főhadnagy nyerte el.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!