Hírek

2005.05.12. 00:00

Gerendás: pályám mélypontja a 4. hely

Döntőt remélt Gerendás György tanítványaitól, ám végül a bronzmeccset is elbukta az Eger. Az edző ezzel együtt már előrenéz, azt vallja, a kudarcra is lehet építkezni.

Malonyai Péter

Négygólos előnnyel utazott az Eger Szegedre, ahol nagy csatában, hosszabbítás után öt góllal kikapott, így a szezon előtti tervekkel ellentétben nem jutott neki hely a dobogón. Gerendás György, az egriek mestere a negyedik hely ellenére is optimista, igaz, csak nehezen emészti meg a történteket.
– Nagyon nagyot akartunk alkotni, aztán edzői pályám mélypontja lett a vége – mondja.
Az ellenvetésre, hogy pólóban a magyar bajnokság negyedik helyénél túlzás mélypontról beszélni, csak legyint.
– Ha az elmúlt tizenhárom esztendőmet nézem, akkor lehet, hogy túlzok, ám nekem ez volt az első évem Egerben. Úgy érzem, sokan gondolják most a városban, hogy többet vártak, meg hogy nem ezt ígértük.
Gerendás a BVSC-nél arról volt híres, hogy – az eligazolások és az új fiúk miatt is – szinte minden esztendőben csapatot épített.
– A Szőnyi úton mintha burokban lettem volna. Az esztendők múltával összenőtt a nevem a BVSC-vel, ami azt jelentette, hogy a hullámvölgyeknek nem volt akkora jelentőségük, mint most. Bátran kísérletezhettem, ráadásul a végeredmény többnyire engem igazolt. Egerben nagyon akartam bizonyítani, ezért nem építkeztem, hanem hagytam, hogy fussunk az eredmények után. Otthon még úgy-ahogy rendben mentek a dolgok, jó hangulatú meccseken hoztuk a formánkat, de ahogy kitettük a lábunkat Egerből, nem a csapat pólózott, hanem az a hét játékosom, aki éppen a vízben volt. Minden rosszban van valami jó, a történtek egyértelművé tették, hogy nincs mese, építkeznem kell, és persze az is kiderült, kire számíthatok, és kire nem.
A kudarc soha nem jó, ám építeni lehet rá, mint általában a tapasztalatokra. Az egri mester ugyanakkor tudja, hogy a következő szezonban az ideinél nehezebb feladat előtt áll.
– Egyszerű a képlet: a Domino fölénye egyértelmű volt, nekünk a Vasassal kellett meccselnünk. Úgy látom, az ősszel induló bajnokság már keményebb lesz.
A szegedieket okkal dobja föl a bronzérem, az UTE, ahogy hallom, erősödni fog, a Fradinál pedig sohasem lehet tudni. Most ott tartunk, hogy egy könnyebb esztendőben képtelenek voltunk döntőt fogni, így elképzelhető, mennyi munka kell majd ahhoz, hogy jövőre hozzuk, amit a most véget ért bajnokságra terveztünk.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!