Hírek

2005.05.04. 00:00

Előkerült az eltitkolt közműszerződés

Törökbálinton előkerült az a szerződés, amelyet heteken át hiába kért Sándor Péter (MIÉP). A Reggel korábban az önkormányzati képviselőt elkísérte a törökbálinti hivatalba, ahol a polgármester korábbi ígérte ellenére sem adta át a szerződést. Egy hét elteltével az iratmegőrző ládájában találta.

Zsidai P.

A papírokra Sándornak azért volt szüksége, hogy megtudja, miért kerül többe az ígértnél az Anna-hegyi közműberuházás. A Pest Megyei Víz- és Csatornamű Építő Kft. (PVCS) közbeszerzési eljáráson 397 millió forintos ajánlatával nyert. A kivitelezés 220 millió forint állami, 20 millió forint önkormányzati támogatást kap. Az érintett ötszáz telektulajdonostól azonban kétszázezer forinttal több hozzájárulást szednek be, mint amennyi a vállalt ár alapján indokolt lenne.

Az előkerült szerződésből kiderül, 60 millió forintot az úthelyreállítás többletmunkáira költi a PVCS. Az önkormányzat veztékek, átemelők, víztározók építését kérte a kivitelezőtől. Az ezzel kapcsolatos úthelyreállítás költségét azonban a PVCS-nek már a nyertes ajánlatában szerepeltetnie kellett.

Verseny a kötbérért

A PVCS-nek igyekezni kell a kivitelezéssel, ugyanis éppen annyi napi kötbért vállalt, mint a beruházás összértéke, vagyis 397 millió forint. Ha augusztus 15-ig nem készül el, ketyeghet az óra. A pályázaton még a Sade és a Penta Kft. ajánlatát értékelték. Ők jóval szerényebb, 80, illetve 12 milliós kötbért vállaltak.

hiába kért Sándor Péter (MIÉP). A Reggel korábban az önkormányzati képviselőt elkísérte a törökbálinti hivatalba, ahol a polgármester korábbi ígérte ellenére sem adta át a szerződést. Egy hét elteltével az iratmegőrző ládájában találta. Zsidai P. Verseny a kötbérért A PVCS-nek igyekezni kell a kivitelezéssel, ugyanis éppen annyi napi kötbért vállalt, mint a beruházás összértéke, vagyis 397 millió forint. Ha augusztus 15-ig nem készül el, ketyeghet az óra. A pályázaton még a Sade és a Penta Kft. ajánlatát értékelték. Ők jóval szerényebb, 80, illetve 12 milliós kötbért vállaltak. -->

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!