Hírek

2005.05.19. 00:00

Dunakeszin nem volt engedély az emlékműre

Trianon-emlékművet adtak át múlt héten Dunakeszin a buszforduló közepén, szemben a MÁV-állomással. Az ország 1920-as feldarabolása előtt emlékező műalkotást nem hivatalosan állíttatta a helyi lokálpatrióta frakció. Nem rendelkezik ugyanis képviselő-testületi jóváhagyással és tulajdonosi bizottsági hozzájárulással sem. Erre vonatkozó előterjesztésről se testületi, se bizottsági ülésen nem tárgyaltak a képviselők.

Zsidai P.

A helyi szocialisták levelet küldtek Kecskeméthy Géza polgármesternek, hogy megtudják az emlékműállítás jogi, szakhatósági körülményeit. Választ azonban nem kaptak. A polgármester ugyanakkor ma délutánra rendkívüli testületi ülést hívott össze. Az egyik napirendi pont éppen a Trianon-emlékmű lesz. A képviselők itt ismerkedhetnek meg a már átadott emlékmű tervdokumentációival. Asztalos Armand szocialista frakcióvezető szerint ez arra utal, hogy utólag akarják jogszerűvé tenni az engedély nélküli emlékművet. A szocialisták inkább IV. Bélának állítanának szobrot, mivel a település nevét egy általa jegyzett, 1255-ben kelt oklevél említi először.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!