Hírek

2005.05.12. 00:00

Befektetőre lelhet ma a Fradi

Véget érhet a bizonytalanság a Ferencvárosnál, ha a klub mai elnökségi ülésén elfogadják valamelyik befektető ajánlatát.

Riskó Márton

Hogy pontosan kik szeretnék támogatni a zöld-fehéreket, arról Furulyás János klubelnök tegnap sem volt hajlandó nyilatkozni. Mint mondta, nem lenne jó, ha az elnökségi tagok az újságból tudnák meg, kik a lehetséges befektetők.
„Az elnökségi ülésen majd átnyújtom az árajánlatokat és a szándéknyilatkozatokat a tagoknak, akik eldönthetik, hogy melyik befektetőben bíznak meg” – mondta Furulyás János.
Mióta kiderült, hogy Kovács Ádám csak hitegette a ferencvárosiakat, számtalan híresztelés látott napvilágot a Fradi sorsáról. Korábban szó volt arról, hogy esetleg az angol élvonalban szereplő Portsmouth dúsgazdag tulajdonosa, Milan Mandarics tesz pénzt a legnépszerűbb hazai klubba, de aztán egyre inkább úgy tűnt, a szerb üzletember szándéka nem igazán komoly. Olyannyira nem volt az, hogy Mandarics már nem is tett írásos ajánlatot, vagyis neve nincs ott a mai elnökségi ülésre felterjesztett jelöltek között.
A legfrisebb hírek szerint a titokzatos svájci érdeklődök sem jelentenének megnyugtató megoldást, mivel őket a Ferencváros tulajdonában lévő nagy értékű ingatlanok érdeklik, nem pedig a klub jövője. A magyar válogatott menedzsere, Pellady Péter is dolgozott azon, hogy befeketetőt szerezzen a Fradinak, de hogy sikerrel járt-e, az csak az elnökségi ülés után derülhet ki. Ami biztos: a Ferencváros végveszélyben van, ha nem történik valami, akár meg is szűnhet a páratlan sikereket elért egyesület. Jól jellemzi a helyzetet, hogy Furulyás a héten beszélt az utánpótlás-vezetőkkel, és megkérte őket, a problémák megoldásáig lássák el ingyen feladatukat. Pénzhez jutni egyébként már régóta nem lehet a klubnál, a futballisták – akik tegnap este lapzártánk után a Sopron ellen játszottak Magyar Kupa-döntőt – hónapok óta nem kaptak fizetést. Most már tényleg csak egy tőkeerős befektető segíthet a zöld-fehéreken…

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!