Hírek

2005.05.27. 00:00

Bárki a körözött nő nyomára bukkanhat

Magyar Ildikót, Benkő Péter színművész korábbi élettársát már több mint egy éve körözik. Azért, mert nem vonult be a börtönbe letölteni hat év hat hónapos büntetését.

Nagy Eszter Dóra

Magyart és akkori élettársát, Benkő Pétert egy Nagykovácsiba tervezett lovascentrum építésével összefüggő áfacsalási ügyben találták bűnösnek. A beruházáskor Magyar Ildikó vezetésével, tényleges gazdasági tevékenységet nem folytató cégek fiktív számlákat bocsátottak ki. Így 2,7 milliárd forint után igényelték vissza a több mint félmilliárd forint áfát. Magyar már az ítélethirdetésen sem vett részt. A bíróság Benkő Pétert kétmillió forint pénzbüntetésre ítélte, és szabadságvesztését öt év próbaidőben határozta meg. Az elsőrendű vádlott Magyar Ildikót különösen nagy kárt okozó, folytatólagosan elkövetett csalás és magánokirat-hamisítás miatt ítélték el. 

A rendőrség körözési osztálya már akkor keresni kezdte a nőt, mivel nem sokkal az ítélethirdetés után már be is kellett volna vonulnia a börtönbe. Mégsem találták meg. Pedig Magyar bizonyíthatóan Magyarországon, sőt, Budapesten bujkál. Egy fővárosi táltosiskola honlapján található fotók igazolják azt is, hogy részt vett egy márciusi rendezvényükön. Nemcsak megjelent ezen a programon, de az intézményben állítólag maga is gyógyítani szokott. Ezt is igazolják az interneten található képek, amelyeken egy fiatal nő lábát masszírozza. Magyar és egykori vádlotttársa már nem tartják a kapcsolatot. Úgy tudni, a nő új partnere a táltosiskolában keresendő. A rendőrség körözési osztálya a honlapcím alapján vizsgálja, hogy a fotókon található nő azonos-e Magyar Ildikóval.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!