Hírek

2005.05.20. 00:00

Asszonyok és gyerekek Zarkávi célkeresztjében

Csák E.

A világhálót is felhasználja az iszlám szent háborújában az al-Kaida terrorszervezet. Honlapjukon újabban részletes tanácsokat adnak, kit és hogyan kell megölni a megszálló csapatok katonái közül. Tegnap az interneten olyan hangfelvétel jelent meg, amelyen Abu Muszab az-Zarkávi, a második számú terroristavezető az iraki síitákat kárhoztatja, a merényletek fokozását ígéri. A hang az amerikaiakkal való „hazaáruló együttműködéssel” vádolja a „hitehagyott” iraki kormányt.

A meg nem erősített hitelességű üzenet az első, ami az al-Kaida nemzetközi terrorista-szervezet iraki szárnyának vezetője, Zarkávi neve alatt az új, síita többségű kormány május eleji beiktatása óta megjelent. Egy olyan internetes honlapon található, ahol a múltban gyakran jelentek meg az iraki al-Kaida üzenetei. „Amit a kisebbségben lévő szunniták a síiták alatt elszenvedtek és elszenvednek továbbra is, az sokkal rosszabb, mint amit az amerikaiak okoztak nekik. (...) Az amerikaiak megszállták Irakot, megrontották az országot és szent helyeket gyaláztak meg.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!