Hírek

2005.05.26. 00:00

Álmokkal kereskedik a városvezetés?

– Nem igaz, hogy Óbuda és Újpest ellenzi az aquincumi híd megépítését – közölte a két kerület polgármestere.

Kiss Gergely

Tarlós István és Derce Tamás újra csak azt mondta a héten, amit a Reggelben már nyilatkoztak. Támogatják a beruházást, de az átjáróhoz csatlakozó úthálózatra is szükség van. – Az M3-astól az aquincumi hídig vezető körvasútsort is meg kell építeni – mondta az újpesti elöljáró. Derce Tamás szerint ez biztosíthatja a forgalom megfelelő levezetését. Az Árpád és a Váci út már ma is járhatatlan. Ha a hídról közvetlenül ezekre lehetne ráhajtani, akkor közlekedési káosz alakulna ki. Szerinte a lehajtót Angyalföld felé kellene vezetni.

 A XIII. kerületi főépítész szerint Derce Tamás feleslegesen aggódik, mivel a hídról lezúduló forgalom elsősorban nem Újpestet érinti. Elmondta, az autók az Árva utca érintésével jutnak majd el a Váci útra. Óbuda és Újpest polgármestere szerint félő, hogy az egész beruházás csak az álmok szintjén létezik, ugyanis a kerületek eddig semmiféle tervet vagy hatástanulmányt nem kaptak a fővárostól.

– Ha lennének ilyenek, akkor az érintett városrészeket is megkeresnénk – mondta lapunknak Vajda Pál főpolgármester-helyettes. – Eddig csak annyi történt, hogy kinyilvánítottuk a beruházás szükségességét. Ha meglesz az anyagi fedezet, a tervezés is indulhat. Erre 2007–2013 között kerülhet sor.
Lapunk ennek ellenkezőjéről tud: három ilyen terv is készült.

– Szemfényvesztés, amit a főváros vezetése művel – mondta Tarlós István. – Nem a valóságról beszélnek, kizárólag a vágyálmaikat fogalmazzák meg. Gőzerővel hirdetik például, hogy készül a négyes metró, ugyanakkor a nyomvonalából még egyetlen centiméter sem épült meg. Az óbudai polgármester szerint az alaptalan ígérgetések miatt más beruházásokról is le kell mondani. Ilyen például a Mocsáros dűlő hatalmas területe, melyet az aquincumi híd nélkül nem lehet fejleszteni. A Reggel találós kérdése ezek után: megépül-e valaha is a Dunán az aquincumi híd?

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!