Hírek

2005.05.10. 06:53

A színház a legjobb gyógyír

A napokban a közönség vastapssal köszönte meg az élményt Fonyó Barbarának. Az énekesnő operakoncertet adott egy esten, amelyet Náray Tamás rendezett. Barbara főiskolásként több divatbemutatón volt Náray-modell. Azóta is tart a barátságuk.

Szilágyi Ágnes

Fonyó Barbarát egyre több helyre hívják, és ha ideje engedi, eleget tesz a felkérésnek. Ahogy ő mondja, beindult a pályája, hiszen énekesi karrierjét első kisfia születése megszakította, ahogy a kisebbik gyermek születése is. Aztán pedig fenekestül felfordult az élete – fogalmaz finoman. Azóta egyedül neveli a hétéves Benedeket és a két és fél éves Domonkost. A szép hangú énekesnőt boldoggá teszi, hogy tavaly óta a Madách Színházban, Az operaház fantomjában Christine szerepét alakíthatja. Amikor megtudta, hogy övé a feladat, úgy érezte, ennél jobb gyógyír nem létezik az életben.

– Kinyílt egy ablak – meséli. Azt állítja: mondta is, csípjék meg, hogy elhiggye. Kedvesen fogadták a Madáchban. – Beléptem, és megcsapott a színház illata – emlékezik vissza. – Mert a színháznak igenis van ilyen kisugárzása – állítja. A díszletek pora, a púder és a sokféle parfüm keveredik egyéni, összetéveszthetetlen illattá.

A színésznő azonnal rájött, mennyire hiányzott neki a színpad. Most úgy gondolja, az anyaság mellett ez a másik fontos dolog az életében. Fonyó Barbara nemcsak a Madáchban, hanem az Operaházban is fellép, a Francia királylányt és Gara Mária szerepét énekli. Nem tartja lehetetlennek, hogy ha a fiúk kicsit nagyobbak lesznek, kitekintsen a világba is. Persze, hogy vannak álmai. Például a milánói Scala vagy a New York-i Metropolitan. – Miért ne? Egyik pillanatban megszólal a telefon, és máris itt az újabb csoda – mosolyodik el.

A hétköznapokat ügyesen osztja be. Amikor fellépése van, akkor a gyerekekre mások vigyáznak. A nagymama, Kállay Bori gyakorló színésznő, ezért ebben nem tud segíteni. Bár naponta legalább kétszer beszélnek telefonon. Kállay Bori és Vitray Tamás Barbara minden fellépésén ott ül. Barbara elárulta, édesanyja a legnagyobb kritikusa. Ha valami nem tetszik Borinak, akkor az előadás után kivágódik Barbara öltözőjének ajtaja, és a mama felsorolja a hibákat. A Náray-féle koncertet viszont megkönnyezte Kállay Bori. Barbara szerint ez azt jelenti, hogy tetszett a mamájának.

Aztán Barbara karcsúságának titkára terelődik a szó. A színésznő szerencsés alkat, hiszen kisfiai születése után sem maradtak rajta fölösleges kilók. Bármit ehet, nem látszik meg alakján. Nincs is kedvenc étele, mindig az, amit éppen eszik. De azért az olasz konyhát különösen kedveli. Olaszország amúgy is valóságos szerelem az életében. Még 1990-ben édesapja kivitte Rómába a foci-vb-re. Először egy hónapot töltött el a gyönyörűséges városban. Az emberek kedvessége, vidám természete fogta meg. S akkor még nem is beszélt a város csodálatos épületeiről. Rómát körüllengi valamiféle különleges hangulat – áradozik. Amióta először járt az Örök Városban, azóta imádja – vallja be. De rögvest hozzáteszi: sehol máshol nem tudna élni, mint itthon, Magyarországon. – Egy hét után a legcsodálatosabb helyen is rám tör a honvágy. Hiányozni kezd a Vár, a Duna. Nagyon jó hazatérni.

– A nagyobbik fiam nem örökölte az anyai ági zenei tehetséget. Még a Boci, boci tarkát sem énekli jól – mosolyodik el Barbara. – A két és fél éves Domonkos viszont már most színészi tehetség – árulja el az énekesnő. Barbara tehát két férfival él, két kisfiával. Amikor a boldogság kerül szóba, csak annyit mond: törekszem a harmóniára.

Fonyó Barbara

Debrecen, 1972. március 15.

Hangja: koloratúr szoprán

Fontosabb szerepei: Gilda (Rigoletto), Adél (Denevér), Gara Mária (Hunyadi László), Christine (Az operaház fantomja)

Hangja: koloratúr szoprán

Fontosabb szerepei: Gilda (Rigoletto), Adél (Denevér), Gara Mária (Hunyadi László), Christine (Az operaház fantomja) -->

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!