Hírek

2005.04.18. 06:37

Tigris a Farkasok között

A legendás ökölvívó részt vett a Budapest Wolves amerikaifutball-csapat edzésén. Igaz, ezúttal elsősorban baráti látogatásra érkezett hozzánk.

Riskó Márton

Dariusz Michalczewski, az egykori világbajnok félnehézsúlyú ökölvívó részt vett a Budapest Wolves csapatának edzésén a Bozsik-stadionban.
A Tigris becenevű legendás bokszoló a megbeszéltnél kicsit később futott be a kispesti létesítménybe, de a késésnek komoly oka volt: Michalczewski egész éjjel bulizott a barátaival, miközben sok pálinka elfogyott.

„Tudják, hogy van ez, amikor az ember régóta nem találkozott a barátaival, képesek vagyunk hosszúra nyújtani az éjszakát. ” – mondta a mifelénk is rendkívül népszerű Tigris, aki nemcsak magára húzta az amerikaifoci-mezt, hanem néhány gyakorlatra be is állt a Farkasok közé. Az osztrák Vienna Knights elleni ligaösszecsapásra készülő játékosok örömmel álltak híres vendégükkel a fényképezőgépek elé, a bokszoló pedig jó szokásához híven nagyon kedves volt.

A Reggel kérdésére Michalczewski elmondta, még mindig nem döntött arról, hogy folytassa-e az ökölvívást. Nem tagadja, hogy megviselte a WBA-nál világbajnok francia Fabrice Tioz-zótól elszenvedett vereség.
„Csak abban az esetben fogok bokszolni, ha tényleg úgy érzem, hogy még vár rám igazi megmérettetés a szorítóban. Most ötven-ötven százalék esély van mindkét lehetőségre. Nekem nem a pénz számít, az a fontos, hogy látom-e értelmét a folytatásnak.”

A WBO-szervezet világbajnoki övét birtokló Erdei „Madár” Zsolttal kapcsolatban Michalczewski úgy nyilatkozott, hogy magyar klubtársa nehezen nyert az argentin Hugo Hernán Garay ellen, de a tapasztalatok később igencsak hasznára válhatnak.

„Az ilyen küzdelmeket lehet a legjobban kamatoztatni a jövőben. Edzésen nem kerülhet ilyen kiélezett helyzetbe az ökölvívó. Csak akkor tudhatja, olykor mennyire nehéz egy-egy mérkőzésen győzni, ha ilyen hihetetlenül erős ellenféllel mérkőzik, mint Garay. Ha Madár okosan dolgozza fel a történteket, akkor előnyére válhat, hogy ilyen nagy küzdelemben tartotta meg az övét.”

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!