Hírek

2005.04.23. 00:00

Sportoló nem hajol le a szemétért?

A Föld Napja alkalmából szemétgyűjtést szerveztek tegnap Kelenföldön. A meghívóban az állt: két kerületi polgármester és olimpiai bajnok sportolók is példát mutatnak. Lehajolnak az erdőben szétdobált műanyagért, papírért. A lentebb látható kép ezt ábrázolta volna. Mint láthatják, se kerületi vezető, se sportoló nincs a képen. Miért is? A Magyar Olimpiai Bizottság illetékese lapunk fotósának azt mondta: egy olimpikon nem hajol le a szemétért. Ők csak a nevüket adták a rendezvényhez. Tessék?

Balaton Balázs

Hogy is van ez?
Miniszterelnök ujjáról nem esett le a gyűrű, amikor a Margitszigeten – még ha a kameráknak is – felszedte a szemetet.
A nép egyszerű gyermekei sem finnyásak. Őket nem irányítja a hivatal, ők névtelenül szebbé teszik környezetünket. Ők bementek tegnap a fák közé és felszedték, amit a polgármester és a sportoló nem tett meg.
Egy kerülettel odébb, más sportolók, más polgármesterrel fát ültettek. Ők megfogták az ásót, nem féltek, hogy piszkosak lesznek.
Különös világ ez itt. Már az olimpikon is válogat: csak a nevét adja egy környezetvédelmi akcióhoz, vagy tevőlegesen részt is vesz azon? Tudnak ők erről egyáltalán?

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!