Hírek

2005.04.08. 00:00

Rettegés a Duna-parton

Elkeseredett levelet írtak az V. kerületi Belgrád rakpart lakói Steiner Pál polgármesternek – immár harmadszor. Nyugalmukat évek óta feldúlja a környékbeli tiltott építkezés.

Rados Virág

– Megkeseríti az életünket az az ember – mondja a hölgy.
– A nevünket nem áruljuk el. Félünk.
A házaspár nappalijából olyan a kilátás, akár egy képeslap. Az áprilisi verőfényben ezüstfolyam a Duna, fölötte a Gellérthegy magasodik.
– És ezt most mind tönkreteszi ez a borzalmas botrány – sóhajt az idős férfi.

A Belgrád rakpart 9. szám előtt munkások cigarettáznak. A tilalom ellenére a tulajdonos egyre építkezik. Két új emelettel csúfította el a házat.  A Világörökséghez tartozó területen. A lakók ügyvédje, dr. Futó Barnabás mondja: a szakértő szerint a szomszédos épületeket veszély fenyegeti. – Némelyik lakásban repedeznek a falak – vélekedik. Az ügy gazdája most a VII. kerületi önkormányzat. Bírta ugyanis, mint megírtuk, elfogultságot jelentett be a Közigazgatási Hivatalnál az V. kerület ellen. Erzsébetváros is kötelezte a munka leállítására. Mindhiába. – A 25-ös szám alatt a szint alá ásott, ott omlástól tartanak. A 10-es házzal közös udvarból elkerített egy darabot. A 23-ban, ahol a tulajdonában lévő Capella bár van, rettegnek tőle. Itt egy fiatalembert állítólag komolyan megfenyegetett. Másoknak a gyerekeit szidalmazta az utcán. Nekünk jönnek a névtelen telefonok – panaszolják a lakók. Megbíztak ügyük képviseletével egy merész ember hírében álló ügyvédet. A Belgrád rakpart 9. tulajdonosa, Bírta László nem kíván nyilatkozni.

Az elhatározás hiányzik

Varga József (82) nyugdíjas: Nincs még egy ország, ahol egy illegális építkezővel szemben ilyen tehetetlenség uralkodna. Tudom, mit beszélek, a Pesti Vigadó műszaki igazgatójaként mentem nyugdíjba. Ha a vezetők akarnák, gátat lehetne ennek vetni. Mint Chicagóban tették. Elhatározták, hogy csendes, rendes helyet csinálnak belőle. Aztán úgy is lett.

 

Pál polgármesternek – immár harmadszor. Nyugalmukat évek óta feldúlja a környékbeli tiltott építkezés. Rados Virág Az elhatározás hiányzik Varga József (82) nyugdíjas: Nincs még egy ország, ahol egy illegális építkezővel szemben ilyen tehetetlenség uralkodna. Tudom, mit beszélek, a Pesti Vigadó műszaki igazgatójaként mentem nyugdíjba. Ha a vezetők akarnák, gátat lehetne ennek vetni. Mint Chicagóban tették. Elhatározták, hogy csendes, rendes helyet csinálnak belőle. Aztán úgy is lett. -->

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!