Hírek

2005.04.06. 00:00

Kétszer csenget a díjbeszedő, de máskor

A díjbeszedőnél azt ígérik: egy hónap elteltével mindenki tudni fogja Budapesten, mikor várja munkatársukat. A víz, a csatorna, a köztisztasági és a kéményseprő szolgáltatását (valamint pár kerületben a gáz fogyasztását) áprilistól heti ütemezés alapján szedi be a Díjbeszedő Rt.

BAMA

[caption id="" align="alignleft" width="303"] A lakosság számára az átállás nem jár többletköltséggel
[/caption]A hónap első öt napján vagy 15-e és 18-a között mennek ki leolvasni a mérőórákat, és átadni a számlát. A kerületenként és körzetenként is változó besorolás a lakosság számára az első hónapban világossá válik, attól kezdve havonta ezekben a napokban várhatja a cég munkatársát – ígéri Majtényi Kálmán ügyfélszolgáltatási igazgató. A változás a vízművek kérésére következik be, a heti ütemezéshez igazodott a többi szolgáltató és a díjbeszedő is. Ezentúl tehát ugyanúgy kéthavi számlát fogunk fizetni, de minden hónapban. Vagyis a vízművek harminc nappal rövidebb ideig hitelez a fogyasztóknak. Az átállás időszakában lesznek, akik márciusban és áprilisban is kapnak számlát, a következőt júniusban, mások április, május, július ütemezést fognak tapasztalni.

Nem módosul azonban az, hogy a díjbeszedő előre kiírja a házak bejárati ajtajára, mikor érkezik. Az is változatlan marad, hogy két alkalommal csenget be a lakásokba, de a másnaponkénti úgynevezett visszajárást az igazgató nem garantálja. A lakosok az eddig megszokott arcok helyett újakkal találkozhatnak. Minden munkatársuknál arcképes céges és személyi igazolvány van.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!