Hírek

2005.04.06. 00:00

Keresztül pest megyén

BAMA

Budakeszi Virágok
Ebben az évben is lehet versengeni a „Virágos Budakesziért” címért. A június 15-ig beérkező javaslatokat a helyszínek megtekintése után a bíráló-bizottság értékeli, és a húsz legjobbat kiválasztja. Az emléktáblát és a díjjal együtt járó ötezer forintos dísznövényvásárlására jogosító utalványt augusztus 20-án adják át. (vs)

Budaörs Pert vesztett Nemcsák
A városban lakó színművész 2001-ben megpályázta a Budaörsi Játékszín igazgatói posztját. Miután Éless Bélát választották, Nemcsák Károly bíróságon megtámadta a határozatot, ami szerinte jogellenes volt. Elsőfokon korábban már elveszítette a pert, most a másodfokon is a város javára döntött a bíróság. (vs)
 
Érd Útjavítás
Az Érdi Közterület-fenntartó Intézmény megkezdte a tél okozta károk felszámolását. Van, ahol gyalulással és murvázással javítanak a földutakon, másutt mart aszfalttal teszik járhatóbbá a burkolatot. Ahol szükséges, kátyúznak, a Szovátai és Sóskúti út kereszteződésében pedig teljesen felújítják az aszfaltburkolatot. (vs)

Gödöllő Színpad
A Petőfi Sándor Művelődési Központban megnyílt a József Attila Stúdiószínpad. A száz éve született költőre a névadáson túl emlékesttel is gondoltak a szervezők. Az első bemutatót Pécsi Ildikó érdemes, kiváló művész szerkesztette és rendezte. (vs)

Isaszeg Kábel tv
Megkezdődött a kábelhálózat kiépítése. A nyár közepére a településen kiépül a gerincvezeték, kialakításra kerülnek a csomópontok. Különböző televíziós csatornákat kétféle díjcsomagban lehet majd megvásárolni az egyszeri hálózatra csatlakozási díj megfizetése mellett. A kábelhálózaton internetes szolgáltatás is rendelkezésre áll majd. (vs)

Piliscsaba Időközi választás
Lemondások folytán a Cigány Kisebbségi Önkormányzat képviselőinek száma ötről két főre csökkent, működése veszélybe került. A hiányzó három képviselő pótlására 2005. május 22-én időközi választást tartanak a faluban. Jelöltek ajánlására 2005. április 29-ig van lehetőség. (vs)

Vác Védett épületek
A város pályázatot hirdet védett épületek, valamint védett területen és környezetben álló, de egyedileg nem védett épületek felújításának támogatása érdekében. A korszerűsítést, a külső és az ezzel összefüggő belső helyreállítást úgy kell elvégezni, hogy az épület külső homlokzatának jellemző elemeit az eredetinek megfelelően kell helyre állítani. (vs)

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!