Hírek

2005.04.09. 00:00

Keresztül Magyarországon

BAMA

Pécs CIGARETTACSEMPÉSZET
Az illegális dohányértékesítés elleni hatékony fellépés érdekében kötött együttműködési megállapodást a BAT Hungary és a Vám- és Pénzügyőrség Országos Parancsnoksága. A BAT Hungary elsősorban a bűnüldözési munkában nyújt szakmai segítséget, főként a bizonyítási eljárások során. (fz)

Gyula VÁROSÉPÍTÉS
A város közel egymilliárd forintot nyert egy pályázaton, a pénzből teljesen felújítják a város központját, közölte a város polgármestere. Gyula főútvonalán körforgalmat építenek ki, közepén szökőkúttal, az egykori Lenin-szobor helyére díszpark kerül, a Körös-csatorna hídjáig vízlépcsőt is építenek. (szla)

Debrecen KÖLTÉSZETI FESZTIVÁL
Idén harmadik alkalommal rendezik meg a Debreceni Költészeti Fesztivált. Az eseményt április 13-a és 15-e között tartják a Vojtina Bábszínházban. A program keretében az idősebb költőgeneráció mellett idén ifjú szerzők is bemutatkoznak. (szla)

Csorna KORSZERŰ MALOM
Naponta 300 tonna búza feldolgozására lesz képes az a malom, melynek építése hamarosan befejeződik. Mintegy kétmilliárd forintos beruházással épül az új Bühler-malom a településen. (szla)

Kaposvár KONZERVGYÁR
A gazdák nyugodtan vethetik a zöldségféléket, mert átveszik a terményt, ugyanis újraindítják a nagyatádi konzervgyárat. A Schenk és Társa Kft., az új üzemeltető június közepére ígéri a beindulást. (szla)

Székesfehérvár REPÜLŐTÉR
A börgöndi repülőtér fejlesztésével kapcsolatos előzetes környezeti tanulmány nem tárt fel olyan környezeti problémát, amely az adott területen kizárná a terminál létrehozását. Ezt jelentette be az Alba-Airport Kft. ügyvezető igazgatója. (szla)

Zalaegerszeg MENTŐK
Átalakítják a Zala megyei mentőszervezet járműveinek beosztását: éjszakánként Zalaegerszegen kevesebb autó áll majd készenlétben. Lentiben hamarosan 24 órán át tart szolgálatot az esetkocsi. (szpa)

Baja ÉVÉRTÉKELÉS
Rendezni kellene a kommunális szolgáltató finanszírozását, állapodtak meg a bajai városatyák az önkormányzati társaság múlt évét értékelve. Az önkormányzat 6,2 millió forinttal tartozik. (szla)

Nyíregyháza RÁDIÓFOGLALÁS
Lefoglalta a település körzetében sugárzott Sunshine Rádió adóállomását a szabálysértési eljárás keretében eljáró Nemzeti Hírközlési Hatóság. 2003 óta jogtalanul sugároztak. (szla)

Szeged ÁRVÍZVESZÉLY
Még mindig nem múlt el teljesen az árvízveszély, az apadás ellenére sem. Sok múlik a hét végére és a jövő hét elejére jelzett, a Tisza vízgyűjtő területét érintő csapadéktól. (szpa)

Eger TURIZMUS
Ötvenkét turisztikai cég mutatkozik be a háromnapos idegenforgalmi kiállításon és vásáron. A rendezvény „Egerbe hozzuk Magyarországot” címmel pénteken nyílt meg a hevesi megyeszékhelyen. (szla)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!