Hírek

2005.04.05. 00:00

Haladék Farkas Bertalan tábornoknak

Farkas Bertalan, az első és eddig egyetlen magyar űrhajós pénteken járt a Honvédelmi Minisztérium (HM) ingatlankezelő hivatalában egy pénzintézet képviselőjével. Ők értesülésünk szerint helytállnak „Berciért”. Vállalták, hogy április közepéig befizetik azt a huszonhatmillió forintot a HM-nek, amellyel a tábornok tartozik.

Izing A.

A minisztérium szoros pénzügyi elszámolása miatt nem tudta megadni a kért haladékot. 1998-ban Farkas Bertalan az állami tulajdonban lévő budai ingatlant annak lakójaként megvehette. Önerő nélkül, részletre vásárolta, ezért a HM jelzálogjogot jegyzett a tulajdoni lapra. Aztán egy olyan magánszemély is zálogot tett a házra, aki Farkas Bertalannal üzleti kapcsolatban állt. Ez az üzlettárs kérte az árverést, amelyen a közel 96 millió forintra kikiáltott villa 68 millió 400 ezer forintért került ahhoz a személyhez, akinek Farkas tartozott.

– Mi mindenképpen segíteni akartuk a tábornokot – mondta a Reggelnek Bocskai István, a HM szóvivője. – Azt szerettük volna, hogy házának árverezését elkerülhesse. Ezért adtuk ki jognyilatkozatunkat, amellyel az eljárás részünkről felfüggeszthető lett volna.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!