Hírek

2005.04.28. 00:00

Győzikét köztársasági elnöknek jelöli a humor

Egy szlovák lap szerint nagy leégés a magyar koalíciónak, hogy nem tudtak megegyezni a köztársasági elnök jelölése ügyében. Mint Cyrano, úgy érzem magam. Mert magunkat kigúnyoljuk, ha kell. De hogy más mondja? Azt nehezen tűrjük el.

Izing Antal

Persze megérdemeljük a hideget-meleget. Megírtuk már, hogy a köztársasági elnök személye körül nem kellene ekkora görögtűz. Mert hatezer ennél fontosabb dolog van. Ez gumicsont, s lehetett volna másképp is. Hogy ne menjen az agyunkra.

A pesti humor azonban ismét jól reagált. Egy kéretlen, de tanulságos levél terjed a világhálón. Necces érvek a „neccen” arról, hogy miért éppen Győzike lenne a legjobb jelölt. Nem pártpolitikus. Nagy az ismertsége, és egyre nő. Nincs pártállami múltja. Szociáldemokrata értékeket vall, mint az MSZP, hiszen azt énekli, hogy „szeretem a bőröd illatát”. Jól áll neki az öltöny, és illeszkedik az SZDSZ eszmerendszerébe. Egy nyelvvel többet beszél, mint Szili Katalin, és a Fidesznek is jó lehet, mert népies. Jó a beszédkészsége, és garantáltan kisebbségpárti, tehát javíthatja Magyarország népszerűségét a harmadik világban.

Viccnek hangzik. De ahogy Győzikét és a showbiznisz természetét ismerem, Győzike komolyan veszi majd. Hamarosan közleményt küld a Magyar Távirati Irodához. Ebben megerősít, cáfol, elhatárolódik. Az egész ország a politikán fog röhögni, de meg is érdemli. Mert vicc ez az egész.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!