Hírek

2005.04.12. 07:52

Féláras az előszezoni nyár

Napfény, tenger, csodás városok. Mindez már nemcsak a banánérlelő melegben csábítja az utazni vágyókat, hanem már most, az előszezon kezdetén is.

Hofmeister Z.

A különösen árérzékeny magyar utasok ilyenkor akár a főszezoni ár feléért is eltölthetnek néhány kellemes napot külföldön. Például Krétán, Törökországban, Egyiptomban, vagy akár valamelyik világvárosban is. Az előszezoni utak elsősorban a kisgyermekes családok, illetve az idősebbek körében népszerűek. A magyarok jelentős része nem engedheti meg magának, hogy nyáron legalább egy hetet üdüljön. Így sokan kényszerből, mások gyakorlatias okok miatt a bőséges előszezoni utazások közül választanak. Az irodák tapasztalatai szerint áprilisban és májusban elsősorban azok a családok indulnak útnak, ahol a gyerekek még nem iskolások, illetve az idősebb korosztály, akik nem kedvelik a hőséget. A választás elsősorban azon múlik, hogy valaki tengerpartra, vagy városi körutazásra vágyik.

Horvátországban egyéni utazással már találhatunk olyan három-négy fős apartmant, ami egy hétre csupán 35 ezer forintba kerül önellátással. Előszezonban a hotelek árai is jobban alkalmazkodnak az átlag magyar pénztárcájához. Így az Isztrián – amely közelsége miatt különösen kedvelt – több olyan félpanziós ellátást kínáló szálloda is fellelhető, ahol nyolc nap eltöltése fejenként mindössze 45 ezer forintba kerül. Akik délebbre kívánkoznak, Spanyolországot is választhatják, ahol már májustól fürdésre alkalmas a tenger. Egy autóbuszos utazás a Costa Brava üdülőhelyre tíz napra ötvenezer forintból kijöhet. Tunézia, Görögország és Törökország még olcsóbb. Elsősorban az idősebb korosztály keresi a krétai utakat, ugyanis nemcsak olcsóbb ilyenkor a vakáció, hanem a meleg sem annyira elviselhetetlen.

Akciós előszezoni utazási lehetőségek

Ország/város Napok száma Utazás Szállás Ár (Ft/fő)

Csehország/Prága 3 Luxusbusz félpanzió 33 900

Görögország/Athén 4 repülő 4* hotel, reggeli 89 900

Spanyolország/ Costa Brava 7 busz félpanzió 62 800

Görögország (körutazás) 10 busz félpanzió 139 000

Törökország (Riviera) 7 repülő teljes ellátás 174 900

Egyiptom 7 repülő teljes ellátás 113 900

Horvátország/Pula 7 egyénileg apartman 24 800

Málta 7 repülő reggeli 94 990

Forrás: Reggel-gyűjtés

Tengeri fürdés áprilisban

Akik tengerben szeretnének fürödni, ellátogathatnak Egyiptomba, a Vörös-tenger már ebben az időpontban is alkalmas fürdésre, búvárkodásra. Egy hét mindössze 29900 forintba kerül – tudtuk meg Gál Páltól, az IBUSZ vezérigazgatójától.

Többet kevesebbért

A kedvezmények közé tartozik, amikor hét nap helyett hatot, vagy ötöt kell fizetni – mondta Békefi Veronika, a Neckermann Utazási Iroda igazgatója.– Népszerűek az egyiptomi és a kanári-szigeteki útjaink.

Családos kedvezmények

Idén gyermek és nyugdíjas kedvezményeink miatt családosok érdeklődésére számítunk – mondta Adelinda Ben Selma, a Kartago Tours igazgatója. – Tunéziában már 28900 forintért eltölthetünk egy hetet.

Csehország/Prága 3 Luxusbusz félpanzió 33 900

Görögország/Athén 4 repülő 4* hotel, reggeli 89 900

Spanyolország/ Costa Brava 7 busz félpanzió 62 800

Görögország (körutazás) 10 busz félpanzió 139 000

Törökország (Riviera) 7 repülő teljes ellátás 174 900

Egyiptom 7 repülő teljes ellátás 113 900

Horvátország/Pula 7 egyénileg apartman 24 800

Málta 7 repülő reggeli 94 990

Forrás: Reggel-gyűjtés Tengeri fürdés áprilisban Akik tengerben szeretnének fürödni, ellátogathatnak Egyiptomba, a Vörös-tenger már ebben az időpontban is alkalmas fürdésre, búvárkodásra. Egy hét mindössze 29900 forintba kerül – tudtuk meg Gál Páltól, az IBUSZ vezérigazgatójától. Többet kevesebbért A kedvezmények közé tartozik, amikor hét nap helyett hatot, vagy ötöt kell fizetni – mondta Békefi Veronika, a Neckermann Utazási Iroda igazgatója.– Népszerűek az egyiptomi és a kanári-szigeteki útjaink. Családos kedvezmények Idén gyermek és nyugdíjas kedvezményeink miatt családosok érdeklődésére számítunk – mondta Adelinda Ben Selma, a Kartago Tours igazgatója. – Tunéziában már 28900 forintért eltölthetünk egy hetet. -->

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!