Hírek

2005.04.16. 00:00

Elítélték Tasnádi szegedi barátját

Szemán László

Életveszélyt okozó testi sértés kísérlete miatt három és fél év börtönre ítélte a Csongrád Megyei Bíróság Sebők Ferencet. A férfi, aki időközben Cug Ferencre „magyarosította” nevét, még 1996-ban a tulajdonában lévő szegedi vidámparkban törött korsóval megsebesített három fiatalembert. Letartóztatták, majd a megyei bíróság szabadlábra helyezte. Sebők meg sem állt Izraelig. Előbb Tel-Avivban, majd Netanyán bárt és éttermet működtetett. Törzsvendége volt mások mellett az a magyar férfi, akiről a budapesti éjszakában úgy tudják, hogy miatta ül börtönben Zalatnay Sarolta. A Cini által felvett kölcsönöket ez a férfi használta fel. A Cini-botrány kirobbanásakor Izraelbe távozott. Sebőköt 2003-ban fogták el és tavaly májusban hozták haza.

A bíróságon perbeszédében Tuza Péter, Sebők védője kifejtette, hogy eljárási szabálysértések sora miatt sérült védence védelemhez való joga. Az ügyvéd szerint a sértettek vallomásai hemzsegnek az ellentmondásoktól. A vádat képviselő Lőrinczy György megyei főügyész szerint a tanúvallomá- sok egyértelműen bizonyítják, hogy a sértettek sérüléseit Sebők Ferenc okozta. Sebők az utolsó szó jogán azt mondta: az egyik sértett édesapjának bosszúvágya és bosszúhadjárata miatt állították bíróság elé.

A főügyész súlyosbításért fellebbezett, így az ítélet nem jogerős. Az ügyvéd indítványozta védence szabadlábra vagy házi őrizetbe helyezését a jogerős döntésig. A bíró azonban elutasította ezt, mondván: Sebők egyszer már megszökött.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!